128 Закарпатська бригада відзначає День нарукавного знаку

128 ОГШБр відзначає День нарукавного знаку – символ життя, жертовності і шість чеснот гірського штурмовика…

читай тільки перевірені новини на сайті ЗакарпатПост 🇺🇦 підтримуй своїх 🇺🇦 замовляй рекламу на сайті 🇺🇦 e-mail: [email protected]

Сьогодні 128 окрема гірсько-штурмова Закарпатська бригада відзначає День нарукавного знаку, який ще називають шевроном. У теперішньому вигляді цей символ бригади був затверджений 5 років тому – 29 травня 2019р.

Шеврон виглядає як “англійський” щит розміром 80 на 80 мм, фоном якого є чорний (темно-сірий) колір, що асоціюється з кольором берету гірської піхоти та Чорної гори – одного з символів Закарпаття. Головний елемент знаку – срібний Костиль (також відомий, як Антоніївський хрест або тау-хрест) – символ життя та жертовності. Антоніївський хрест можна також інтерпретувати як початкову букву «Т» у слові «Transcarpathia» (Закарпаття).

У центрі щита перехрещені дві срібні сокири (бартки) та срібна квітка едельвейсу, стилізована під сонце, що має десять променів. Промені символізують десять закарпатських етносів, представники яких служать у бригаді, а шість чорних крапок по центру – шість чеснот гірського штурмовика: вірність, честь, чесність, відвага, обов’язок та самовідданість.

Нарукавний знак із перехрещеними бартками та едельвейсом означає приналежність до одного з найкращих бойових підрозділів Збройних Сил України – 128 окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади, яка завдяки героїзму та самовідданості своїх воїнів стала легендарною!

ЗакарпатПост