Удар по 128-й бригаді: Офіс Генпрокурора спростовує інформацію про «розвал справи»

Слідство досі не вручило підозри жодній особі, яка може бути причетною до загибелі військовослужбовців 128 окремої гірсько-штурмової бригади у Запорізькій області внаслідок ворожого ракетного удару, яке сталося на початку листопада 2023 року.

читай тільки перевірені новини на сайті ЗакарпатПост 🇺🇦 підтримуй своїх 🇺🇦 замовляй рекламу на сайті 🇺🇦 e-mail: [email protected]

Про це свідчить відповідь Офісу генерального прокурора на запит Главкома. Розслідування триває за фактами державної зради і недбалого ставлення до військової служби.

«У вказаному кримінальному провадженні проводиться комплекс слідчих (розшукових) та процесуальних дій з метою забезпечення повного, всебічного, ефективного та неупередженого дослідження обставин вчинення кримінальних правопорушень і закінчення досудового розслідування у розумні строки», – сказано у відповіді Офісу генпрокурора.

В свою чергу, Офіс Генерального прокурора спростовує інформацію Телеграм-каналах, що «кримінальна справа за інцидентом загибелі бійців під час нагородження в прифронтовому селі на Запоріжжі розвалилася в суді»,

«Інформація, яка розповсюджується в Телеграм-каналах, що «кримінальна справа за інцидентом загибелі бійців під час нагородження в прифронтовому селі на Запоріжжі розвалилася в суді», не відповідає дійсності. Кримінальне провадження за фактом недбалого ставлення до військової служби за ч. 4 ст. 425 КК України розслідується слідчими ДБР за процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Східного регіону. На даний час триває комплекс слідчих дій, призначено судові експертизи.

Окремо зазначимо, що стосовно командира бригади був складений адміністративний протокол ч. 2 ст. 172-16 Кодексу про адміністративні правопорушення України щодо невчасного повідомлення про подію.

За наслідками розгляду протоколу суд закрив провадження в адміністративній справі у зв’язку з відсутністю складу адміністративного правопорушення.

Разом з тим, зазначена обставина жодним чином не впливає на стан розслідування кримінального провадження. Також це не звільняє особу від кримінальної відповідальності у разі встановлення та доведення її вини», – йдеться у повідомленні Офісу Генерального прокурора.

ЗакарпатПост