На Закарпатті знову викрили угруповання, яке займалося переправленням чоловіків за кордон

Оперативні співробітники Чопського прикордонного загону затримали членів злочинного угруповання, яке займалося переправленням чоловіків призовного віку через державний кордон.

Розмістимо вашу рекламу, оголошення, повідомлення в газетах, на сайті, фейсбук, інстаграм, телеграм, вайбер, групи, сторінки, сторіс – пиши у вайбер: 050 222 50 50

Переправники потрапили у поле зору правоохоронців ще взимку цього року, коли намагалися у незаконний спосіб перевести до Румунії двох громадян України, жителів Закарпаття та Івано-Франківщини. Організатора, провідника та двох чоловіків затримали наприкінці лютого за кількасот метрів від держрубежу у районі населеного пункту Тячів.

У рамках кримінального провадження за ч.3 ст.332 ККУ, прикордонники спільно зі співробітниками Нацполіції провели санкціоновані обшуки за місцями проживання переправників у місті Києві. За результатами заходів співробітники Нацполіції вилучили комп’ютерну техніку та мобільні телефони правопорушників, а також банківські картки, карти памʼяті, блокноти з чорновими записами фінансових розрахунків, пристрої для відстрілу гумових куль, рушницю та інші предмети, що можуть бути доказами у справі.

Організатора протиправної схеми затримали в порядку ст. 208 КПК України та конвоювали до ГУНП у Закарпатській області. Чоловікові повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за ч.3 ст.332 ККУ «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України». Рішенням суду йому було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном 60 діб з правом внесення застави в розмірі 317 940 гривень. Вирішується питання щодо повідомлення підозри іншим учасникам угруповання.

Тривають слідчі дії, повідомляє Західне регіональне управління Держприкордонслужби України.

ЗакарпатПост