Солодка черешня: корисні властивості ягоди

Які корисні властивості має черешня? Зараз якраз активно почали продавати ці ягоди на Закарпатті, хоч поки ще дуже й дуже недешево. Вартість кілограма черешні від 100 до 150 гривень за кілограм. Продають не лише закарпатську черешню, а і привозять із Чернівецької області.

передплати газету ПОРАДИ пошті 💛 індекси: 91145, 91146 💙 рекламуйся в газеті 050 888 50 50 ціну знижено!

Сезон черешні: коли купувати?

Черешня – найсолодша зі всіх червоних ягід, вона надасть тобі енергії і збагатить організм вітамінами. Сезон черешні наступає з кінця травня і триває по липень. Тому зараз спокійно можеш її купувати. Але обов’язково перевіряй, щоб не підсунули гнилий продукт, бо зверху продавці насипають велику і спілу черешню, а всередині лотка може бути вже і трохи підгнивша.

Корисні властивості черешні

Черешня зміцнює імунітет.

Містить велику кількість заліза, яке допомагає побороти анемію.

Містить вітамін С, який дозволяє чинити опір застудам.

Багата на вітамін В та каротин.

Збільшує стресостійкість, адже діє як заспокійливий засіб.

Черешню добре їсти тим, у кого хворі нирки.

Черешня допомагає схуднути, але це не означає, що тепер тобі треба робити черешневу дієту. Просто скористайся моментом та смакуй черешнею в сезон.

А ще з черешні можна робити маску для обличчя та рук. Для цього тобі треба просто змастити м’якоттю частини тіла, залишити на 15-20 хвилин і змити теплою водою. Така маска добре очищає та зволожує шкіру.

Однак попри безліч корисних властивостей, черешня має й свої мінуси, тобто протипоказання. На жаль, черешню не можна їсти тим, у кого цукровий діабет або гастрит із підвищеною кислотністю шлунку, радить газета «ПОРАДИ».

Підпишіться на наш Телеграм https://t.me/zakarpatpost

Закарпатпост