Нові тарифи на світло: скільки коштуватиме електроенергія з 1 червня

Кабмін підвищив вартість електроенергії для населення з 1 червня 2024 року.

повідомлення, рекламу, вакансії, втрати замовляйте в газетах Закарпатські оголошення та Робота Гроші 👍 050 222 50 50, вайбер

З 1 червня єдиний тариф на електроенергію для населення буде становити 4,32 грн/кВт. Відповідне рішення було ухвалене під час засідання уряду 31 травня.

Новий тариф діятиме з 1 червня 2024 року до кінця квітня 2025 року, тобто менше року.

Також відбулися зміни і для індивідуальних та колективних побутових споживачів, які проживають в житлових будинках (у тому числі в житлових будинках готельного типу, квартирах), обладнаних електроопалювальними установками:

до 2000 спожитих кВт на місяць – 2,64 грн/кВт

понад 2000 кВт на місяць – 4,32 грн/кВт

Тариф на світло в Україні складав 2,64 гривні за кіловат-годину не залежно від спожитого обсягу електроенергії. Останній раз він змінювався рік тому, 30 травня. Також у 2023 році зріс тариф й на розподіл електроенергії.

Як платити за світло менше

Замініть звичайні лампи на LED: Трохи заощадити на електроенергії можливо, замінивши старі лампи розжарювання на енергоефективні LED лампи, адже перші мають низьку механічну стійкість, служать короткий термін та мають високу температуру поверхні.

Перейдіть на зонний тариф: Зонні тарифи – це система, де ціни на електроенергію залежать від часу доби. В Україні існують два види зонних тарифів: двозонний та тризонний. У першому випадку добу розділяють на два періоди: день і ніч, у другому – на три: ніч, піковий та напівпіковий.

Підпишіться на наш Телеграм https://t.me/zakarpatpost

ЗакарпатПост