Словацький прем’єр Фіцо заявив, що «не відчуває ніякої ненависті до людини, яка стріляла»

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо, який в середині травня зазнав замаху, 5 червня опублікував перше відтоді звернення, де оголосив про наміри через кілька тижнів повернутись до роботи.

повідомлення, вакансії, втрати, рекламу, замовляйте в газетах Закарпатські оголошення та Робота Гроші 💥 050 222 50 50, вайбер ℹ️ комплексне розміщення реклами: групи, сторінки, сторіси, газети, сайт

Джерело: «Європейська правда»

Деталі: В опублікованому у Facebook ролику Фіцо заявив, що в нього стріляв «активіст словацької опозиції», й що нині прем’єр перебуває на домашньому лікуванні.

«Якщо все йтиме за планом, я можу поступово повернутись до роботи наприкінці червня – на початку липня», – заявив він.

Далі прем’єр Словаччини сказав, що хоче виявити «прощення» стосовно стрільця й «не відчуває ніякої ненависті до людини, яка стріляла». Він пообіцяв, що не буде подавати на нього до суду й вимагати в нього компенсації.

Пряма мова: «Я прощаю його, нехай він сам розбереться у своїй голові, що він зробив і чому він це зробив. Зрештою, очевидно, що він був лише посланцем зла, яке політично неуспішна й розчарована опозиція розв’язала до некерованих масштабів», – вважає Фіцо.

Замах на Роберта Фіцо скоїли 15 травня після виїзного засідання уряду в місті Гандлова. Перший час після інциденту були сумніви, чи виживе поранений прем’єр.

Нападником виявився 71-річний Юрай Цинтула. На допиті він стверджував, що хотів не вбити Фіцо, а тільки «зашкодити здоров’ю», аби він не зміг далі проводити політику, з якою Цинтула незгодний, зокрема й у питанні російсько-української війни.

Минулого тижня Фіцо перевели на домашнє лікування.

ЗакарпатПост