Потяг, який їхав з Праги до Чопа зіткнувся з вантажним: є загиблі і травмовані

Вночі 6 червня у чеському місті Пардубіце пасажирський потяг зіткнувся з вантажним. За попередньою інформацією, загинули чотири людини, з них – дві українки, повідомили в МЗС України.

читай новини zakarpatpost.net 💛💙 замовляй рекламу на сайті, в газетах, в журналі, в групах, сторісах, на сторінках Фейсбук, Інстаграм, Ютуб, ТікТок 👉 вайбер: 050 888 50 50

Потяг приватної компанії RegioJet їхав з Праги до Кошице. Він мав також причіпні вагони, у яких прямували пасажири до Чопа., інформує BBC Україна.

У МЗС кажуть, що серед загиблих – дві українки. Громадянство інших загиблих уточнюють. Ще 34 людини поранені. Деякі з поранених перебувають у тяжкому стані. Серед них – діти.

За попередніми даними, причиною аварії могло стати те, що пасажирський потяг проїхав на заборонний сигнал семафора. Про це повідомив міністр транспорту Чехії Мартін Купка.

За його словами, зараз з’ясовують, чи це технічна помилка чи людський фактор.

На інцидент вже відреагував прем’єр Чехії Петр Фіала. Він висловив співчуття рідним та близьким загиблих.

Спочатку в Укрзалізниці повідомили, що причіпні вагони, у яких прямували пасажири до Чопа, були всередині поїзда і, за попередньою інформацією, загиблих чи серйозно постраждалих серед них не було. Але згодом МЗС України заявило, що серед чотирьох загиблих – дві українки. Чи були жінки у вагонах, які прямували саме до Чопа – у міністерстві не уточнюють.

“Укрзалізниця тримає контакт із чеським оператором для максимальної допомоги пасажирам із подальшими пересадками. Деталі аварії уточнюються”, – прокоментували у перевізника.

Як повідомляє Укрзалізниця, всім пасажирам «застряглих» через аварію чеських рейсів забезпечили стикування. Підмінний поїзд №1021 вже прибув до Кошице із пасажирами в напрямку Чопа — далі до Закарпаття домовлено із словацькими колегами: вони оперативно транспортуватимуть наших пасажирів резервними автобусами.

Пасажирів у зворотному напрямку – з Чопа до Праги – забирає поїзд ZSSK №963 Мукачево – Кошице, в який для цього додали два спеціальних вагона. У Кошице пасажирів з України вже очікуватиме чеський рейс RJ1020 до Праги.

Підпишіться на наш Телеграм https://t.me/zakarpatpost

ЗакарпатПост