Потяг «Ужгород-Чоп-Чернівці» можуть закрити з 13 червня

Потяг «Чернівці-Ужгород» було призначено у березні 2024 року і підлаштовано для комфортної пересадки буковинських пасажирів на станції Чоп на міжнародні потяги.

передплати газету ПОРАДИ на пошті 💛 індекси: 91145, 91146 💙 рекламуйся в газеті 050 888 50 50 ціну знижено!

Як пише ЦТС, такою інформацією поділився залізничний блогер Олег Васильєв.

Електронні ресурси «Укрзалізниці» здійснюють продаж квитків не цей поїзд до 12 червня включно, на наступні дати купівля квитків недоступна, повідомляє Чернівецький промінь.

Відреагував на скорочення потягів і міський голова Чернівців Роман Клічук, та поскаржився на «бездумну мобілізацію» від ТЦК, через яку люди бояться приїздити до міста. Це, своєю чергою, призводить до зменшення пасажиропотоку, через що «Укрзалізниця» змушена скорочувати маршрути.

Про це він заявив на пресконференції, передає «Чернівецький промінь».

 «У звʼязку з бездумною мобілізацією, яка відбувається, за моєю інформацією, виключно в Чернівцях, на залізничному вокзалі. Це має практично такий вигляд, як полювання на людей, на гостей міста. Зараз усі бояться їхати в Чернівці. Багато людей уже пристосувалися, вони виходять раніше, в Коломиї, а звідти попутними автівками чи маршрутками їдуть до Чернівців. Є люди, які на вокзалі з потяга не виходять, а їдуть до депо, але таких – меншість», – зазначив мер.

 За його словами, через роботу ТЦК на вокзалах, Чернівці можуть залишитися без транспортного сполучення.

Мер Чернівців уточнив, що підтримує мобілізацію, але не такими методами. Тому він закликав керівництво ТЦК припинити подібні дії. «Звичайно, ми це підтримуємо і розуміємо (мобілізацію), що маємо зробити все для оборони країни, але є життєво важливі речі, без яких місто не буде працювати. Якщо завтра зупиниться транспорт, не буде води і каналізації – буде колапс у місті», – додав Клічук.

На сайті Укрзалізниці поки що відсутня інформація про скасування поїзда «Чернівці-Ужгород».

ЗакарпатПост