Перевірки чоловіків на кордонах посилились

На українських контрольно-пропускних пунктах із п’ятниці, 29 грудня, посилили перевірку документів чоловіків призовного віку, які виїжджають за кордон, повідомляють користувачі соцмереж у відповідних тематичних групах та чатах.

читай новини zakarpatpost.net 💛💙 замовляй рекламу на сайті, в газетах, в журналі, в групах, сторісах, на сторінках Фейсбук, Інстаграм, Ютуб, ТікТок 👉 вайбер: 050 888 50 50

Зокрема, зазначається, що відучора прикордонники почали вимагати в багатодітних батьків, інвалідів третьої групи, водіїв та експедиторів системи доставки вантажів  “Шлях”  та інших категорій чоловіків, яким дозволено залишати країну попри військовий стан, додаткові документи про військовий облік в територіальних центрах комплектації (ТЦК). Через додаткові перевірки на багатьох пунктах пропуску утворилися черги з автобусів та авто, повідомляють користувачі соцмереж.

У ДПСУ підтверджують посилення контролю, повідомляє DW.

Згідно з сайтом ДПСУ, за добу 29 грудня, на виїзд з країни не пропустили сім чоловіків, громадян України, оскільки прикордонники виявили ознаки підробки їхніх документів.

Речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко в розмові з DW заперечив впровадження “нових правил”, якими обурюються користувачі соцмереж. Утім підтвердив: контроль над виїздом чоловіків дійсно посилився. “Інспектори-прикордонники і раніше мали право перевіряти мету виїзду, терміни та інші умови, особливо коли йдеться про чоловіків призивного віку”, – зазначив він.

Причинами останнього посилення контролю, за словами Демченка, стали випадки виявлення в подорожуючих чоловіків підробних документів про непридатність до або звільнення від військової служби, які почастішали “у період не останніх днів, і навіть не тижня”.

ЗакарпатПост