Закарпатці скаржаться на несвоєчасні відповіді щодо отримання дозволу на перебування у прикордонній смузі: відповідь прикордонників

На адресу Чопського прикордонного загону надходять скарги щодо несвоєчасної відповіді на звернення про отримання дозволу на перебування у прикордонній смузі попри надані заявниками документи.

потрібні працівники комплексне розміщення реклами групи, сторінки, сторіси, газети, сайт 050 222 50 50, вайбер

Західне регіональне управління Держприкордонслужби України опублікувало з цього приводу офіційний коментар щодо таких звернень і затримок з відповідями.

«Хочемо зазначити, що усі звернення громадян стосовно одержання такого дозволу опрацьовуються щоденно. Водночас, у зв’язку з великою кількістю звернень, а це понад 16,5 тисяч, збільшується час на проведення необхідної перевірки для видачі дозволів.

Наразі Чопським прикордонним загоном опрацьовано та видано близько 4500 дозволів на перебування у прикордонній смузі. Сімнадцяти заявникам було відмовлено в отриманні дозволу у зв’язку з поданням ними завідомо неправдивих відомостей або через їх причетність до порушення законодавства з прикордонних питань.

Наголосимо, що прикордонники з порозумінням ставляться до ситуації, яка склалася, та не притягають до адміністративної відповідальності тих, хто надав необхідні документи і не отримав дозвіл у визначені законодавством терміни. Здебільшого, особи, яких притягнуто до відповідальності за порушення прикордонного режиму, перебували у прикордонній смузі з метою подальшого незаконного перетину державного кордону або здійснення іншої протиправної діяльності.

Звертаємо увагу, що усі надані звернення юридичних і фізичних осіб в обов’язковому порядку будуть розглянуті. У разі позитивного розгляду заявникам буде надіслано відповідний дозвіл у вказаний ними спосіб, у випадку відмови у видачі дозволу осіб буде про це проінформовано», – йдеться у повідомленні Західного регіонального управління Держприкордонслужби.

ЗакарпатПост

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *