Греко-католики Закарпаття готуються до Єпископської хіротонії владики Теодора

Офіційна заява Управління Мукачівської греко-католицької єпархії щодо єпископської хіротонії владики Теодор Мацапули.

комплексне розміщення реклами: групи, сторінки, сторіси, газети, сайт 050 888 50 50

Архієрейська Божественна Літургія та єпископська хіротонія єпископа-ординарія МГКЄ владики Теодора відбудеться 16 липня 2024 року Божого, в день Мукачівської Ікони Пресвятої Богородиці, в Ужгородському Хрестовоздвиженському кафедральному соборі.

Про це повідомляє Греко-Католицьке Закарпаття.

Згідно давньої традиції нашої Церкви єпископа мають висвячувати принаймні 3 єпископи. Святителями владики-номінанта Теодора будуть:

Головний святитель – Високопреосвященний кир ВОЛОДИМИР (Війтишин), архієпископ і митрополит Івано-Франківський.

2-ий святитель – Високопреосвященний кир ЙОНА (Максім), архієпископ і митрополит Пряшівський.

3-ій святитель – Преосвященний кир НІЛ (Лущак), теперішній Апостольський адміністратор МГКЄ.

Отець Теодор Мацапула народився 21 серпня 1981 року у Крилосі, що на Івано-Франківщині. У 2001 році вступив до новіціату Згромадження Воплоченого Слова, продовжив навчання в Міжнародній семінарії Сан-Віталіано в Сегні та Центрі вищих студій святого Бруно Єпископа (2002–2008). 25 серпня 2007 року склав вічні обіти, а 10 лютого 2008 року був висвячений на священника.

З 2008 по 2013 рік здійснював душпастирське служіння для католиків візантійського обряду за межами України. Після повернення на Батьківщину продовжив служіння в Мукачівській єпархії.

З 2013 по 2019 рік був протоігуменом тодішньої Делегатури Зарваницької Матері Божої в Україні. З 2017 року — синкел у справах чернецтва Мукачівської греко-католицької єпархії.

У 2018 році здобув ступінь бакалавра гуманітарних наук у Прикарпатському національному університеті, а у 2022 році — ліценціата пасторального богослов’я в Українському католицькому університеті.

ЗакарпатПост

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *