СБУ ліквідувала чергову «схему для ухилянтів» на Закарпатті

У результаті комплексних заходів викрито двох ділків, які відправляли потенційних призовників до країн ЄС як водіїв міжнародних пасажирських рейсів.

читай новини zakarpatpost.net 💛💙 замовляй рекламу на сайті, в газетах, в журналі, в групах, сторісах, на сторінках Фейсбук, Інстаграм, Ютуб, ТікТок 👉 вайбер: 050 888 50 50

За даними слідства, оборудку організували двоє власників місцевих автотранспортних компаній. Ділки приймали охочих скористатися схемою на роботу як водіїв транспортних засобів.

Використовуючи е-підпис підприємства, фігуранти вносили персональні дані клієнтів до інформаційної системи «Шлях». Після цього ухилянтів «підсаджували» на рейс другими водіями і таким чином вони перетинали кордон.

На підставі зібраних доказів обом фігурантам повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України.

Тривають слідчі дії. Комплексні заходи проводили співробітники СБУ в Закарпатській області спільно зі співробітниками Головного оперативно-розшукового відділу 94 прикордонного загону, слідчими ГУ Нацполіції в Закарпатській області за процесуального керівництва Ужгородської окружної прокуратури, інформує Управління СБ України в Закарпатській області.

Примітка: Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

ЗакарпатПост