Що буде якщо кожен день пити каву?

Напій вимиває кальцій з кісток і підвищує ризик перелому, тому його не можна пити дітям і літнім людям. Кава має легкий наркотичний ефект. При занадто частому вживанні може виникнути залежність. Напій має сечогінний ефект, що може привести до зневоднення, пише газета ПОРАДИ.

Кава часто є причиною підвищеного артеріального тиску та може викликати проблеми із серцем. Крім того, кава має подразнюючий вплив на шлункову оболонку та призводити до гастриту або виразок. Кава та цукор також сильно закислюють організм та кров.

Що буде, якщо кожен день пити каву

Кава виводить воду з організму; підвищує артеріальний тиск; дратує шлунково-кишковий тракт; може викликати безсоння та безпідставну тривогу, депресії. Від кави, коли, енергетиків та вайбів також темніють зуби та шкіра. З часом з’являються чорні цятки на шкірі. Людина стає збудженою, роздратованою.

Чому не можна пити каву на голодний шлунок

Дієтологи пояснили, що це може завдати організму серйозної шкоди. Чашка гарячої кави, випита натщесерце, може дратувати стінки шлунка, підвищуючи кислотність секрету. Часті подібні експерименти можуть призвести до появи хронічних захворювань.

Як і будь-які зовнішні стимулятори (кола, енергетики, цукор, ліки) кава на короткий період дає підйом енергії, а потім на довгий період відчувається спустошення, втрата енергії, апатія, хочеться спати, поганий настрій.

Велика кількість кофеїну може вбити. Смертельною дозою вважається 10-13 грам. Протягом 40 хвилин велика доза кофеїну стимулює появу гормону стресу – кортизолу, може викликати тахікардію.

Ще більше цікавих, актуальних і корисних новин ви зможете прочитати в газеті «ПОРАДИ». Передплати газету «ПОРАДИ» на своїй пошті!  індекс 91145.

Замовляй рекламу в газету 050 888 50 50

Підпишіться на наш Телеграм https://t.me/zakarpatpost

ЗакарпатПост