Сьогодні в Ужгороді відбудеться Архієрейська Божественна Літургія з Чином Архієрейської хіротонії о. Теодора Мацапули

Літургія відбудеться в Ужгородському греко-католицькому хрестовоздвиженському кафедральному соборі 16 липня об 11-й годині.

замовляйте в газети: Закарпатські оголошення, Робота Гроші, Поради ✔️повідомлення, оголошення, вакансії, рекламу • 050 222 50 50, вайбер

Про це повідомляє Греко-Католицьке Закарпаття.

Під час самої літургії, перед читаннями, відбудеться власне обряд свячень: через покладання на голову кандидата Євангелія та читання відповідних молитов ми будемо призивати Святого Духа, який Своєю благодаттю «немічне зцілює і недостатнє доповнює». Після молитов новий єпископ буде одягнений у відповідний єпископських одяг, а саме одягання буде супроводжуватися співом «Аксіос», що з грецької мови перекладається як «Достойний». Далі літургія продовжуватиметься звичайним чином.

Оскільки владика Теодор стане правлячим єпископом, то після літургії відбудеться возведення на кафедру на знак того, що Мукачівська греко-католицька єпархія отримала свого нового пастиря.

Нагадаємо, що очільник Мукачівської греко-католицької єпархії владика Мілан Шашік помер 14 липня 2020 року, не доживши два місяці до 68 років. Велика та харизматична особистість Мукачівської греко-католицької єпархії (sui juris) в XXI столітті. Душпастир надзвичайно обдарований духовно, інтелектуально, емоційно, з почуттям гумору, з великим і люблячим серцем та світла людина з феноменальною пам’яттю.

20 липня 2020 року, у Ватикані повідомили про те, що Папа Франциск призначив владику Ніла (Юрія Лущака), ЧБМ, єпископа-помічника Мукачівської греко-католицької єпархії, Апостольським адміністратором вакантного осідку Мукачівської греко-католицької єпархії ad nutum Sanctae Sedis (до відкликання Апостольською Столицею).

І вже 8 травня 2024 року, у Ватикані повідомили, що Папа Франциск призначив правлячим єпископом Мукачівської греко-католицької єпархії отця Теодора (в миру Андрія) Мацапулу, I.V.E., синкела в справах монашества цієї єпархії.

ЗакарпатПост