Воїни полку КОРД «Стрілецький» склали поліцейську Присягу на вірність народові

Зі зброєю в руках біля палаючої ватри та з молитвою за Україну новобранці підрозділу отримали від командира свої перші шеврони. До лав полку поліцейського спецпідрозділу «Корпус оперативно-раптової дії» (КОРД), що виконуватиме бойові завдання на фронті, приєднались бажаючі з числа цивільних – ті, хто сьогодні поставив на паузу звичне життя і йде нищити ворога.

читай тільки перевірені новини на сайті ЗакарпатПост 🇺🇦 підтримуй своїх 🇺🇦 замовляй рекламу на сайті 🇺🇦 e-mail: [email protected]

За словами командира полку поліції особливого призначення КОРД «Стрілецький» Героя України Олега Лакусти, підрозділ створений на базі Департаменту КОРД Нацполіції для виконання різних бойових завдань на лінії зіткнення. Він подякував воїнам за їхнє важливе рішення долучитися до полку та побажав сміливо і віддано захищати нашу країну.

Сьогодні ви отримуєте шеврон підрозділу спеціального призначення КОРД Нацполіції та стаєте частиною бойового братерства, як і ваші побратими, котрі з перших днів війни стали на захист держави. Наші воїни завжди були взірцем дисциплінованості, професіоналізму та патріотизму. Наша сила в єдності та відданості справі. Будьте гідними пам’яті тих, хто віддав своє життя, і прикладом для тих, хто одягне цей шеврон у майбутньому».

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять загиблих воїнів.

До лав цього полку приєдналися новобранці з різних регіонів та професій, які пройшли нелегкий відбір. Раніше такий відбір проходив закрито, нині ж КОРД готовий поповнювати свої лави сильними, рішучими та вмотивованими людьми, які без страху будуть нищити ворога.

У нас є працівники поліції, які до нас перевелися, також відбувся набір із числа цивільних. До відбору ми підходимо серйозно, тому що готуємо спецпризначенців. Ці люди мають бути фізично підготовлені, вмотивовані й психологічно витривалі», – розповідає заступник командира батальйону на псевдо Князь.

Упродовж першого етапу спецпризначенці пройшли курс із базової загальновійськової підготовки. Інструктори навчали бійців володіння стрілецькою зброєю, основ польової фортифікації, топографії та тактичної медицини.

Хто думає, що тут дуже легко, той сильно помиляється, а хто хоче – нехай серйозно готується. Фізо, витривалість, злагодження – це основне, адже на цьому будується колектив», – розповідає боєць на псевдо Митець. Каже, вважає своїм обов’язком долучитися до новоствореного полку і зробити все, що від нього залежить.

У подальшому бійці новоствореного полку КОРД «Стрілецький» пройдуть наступний етап підготовки за спеціальностями, а вже згодом відправляться у зону бойових дій, де виконуватимуть спеціальні завдання, повідомляє Національна поліція України.

Долучитись до підрозділу можеш і ти!

Деталі про набір: https://nabir.np.gov.ua/index.php?r=recruitment/process_recruitment&id=9103

ЗакарпатПост