На Рахівщині судитимуть організатора каналу незаконного перетину держкордону

В середині квітня цього року співробітники Рахівського районного відділу поліції у співпраці з прикордонниками заблокували чергову схему незаконного переправлення чоловіків через Державний кордон України до сусідньої Румунії.

Поліцейські встановили, що до організації протиправної діяльності причетний 35-річний житель Рахова. Чоловік підшукав чергового клієнта та домовився із ним про зустріч. Зловмисник обіцяв військовозобов’язаному за 2300 доларів США сприяти у переправленні останнього через річку Тиса за кордон.

У ході контролю за вчиненням злочину, правоохоронці затримали фігуранта саме під час отримання ним від клієнта частини обумовленої суми — 1000 доларів США. З місця події слідчі вилучили мобільний телефон зловмисника та гроші, здобуті незаконним шляхом.

Дії організатора у поліції, за процесуального керівництва прокуратури, кваліфікували за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України, тобто незаконне переправлення осіб через державний кордон України.

Наразі у справі зібрано достатньо доказів, слідчі сформували обвинувальний акт, який разом з матеріалами кримінального провадження скерували для судового розгляду. 

За скоєне обвинуваченому загрожує до 9 років позбавлення волі з конфіскацією майна, повідомляє Поліція Закарпатської області.

ЗакарпатПост