Укрзалізниця повідомила про смерть пасажирки у потязі без кондиціонера «Запоріжжя-Ужгород»

В Укрзалізниці оприлюднили коментар щодо смерті у ніч на 16 липня пасажирки вагона поїзду 4/3 Запоріжжя – Ужгород на станції Бердичів.

«У ніч 16 липня лікарі швидкої допомоги по станції Бердичів констатували смерть пасажирки поїзда 4/3 Запоріжжя – Ужгород. Причину смерті наразі встановлюють правоохоронці та судмедексперти.

Вагон, у якому подорожувала пасажирка, був маркований у всіх наших системах як “вагон без кондиціонування”. На жаль, випадки природних смертей у вагонах трапляються, подекуди навіть декілька разів на місяць – що статистично пояснювано, враховуючи кількість пасажирів, які щодня подорожують поїздами (в пікові дні – понад 100 тисяч людей, як населення немаленького міста).

Укрзалізниця детально вивчає всі обставини таких випадків і за необхідності сприяє розслідуванню.

Також нагадуємо, що у випадку, якщо ваше самопочуття погіршилось вже під час поїздки – не вагайтесь звертатись за допомогою до провідника, який може тимчасово знайти місце в іншому вагоні або викликати медичну допомогу. Окрім цього, враховуючи аномальну спеку, закликаємо максимально уважно поставитися до вибору вагона і в будь-якому випадку запастися водою. Не менш уважно слід поставитися й до власного самопочуття перед, під час та навіть після поїздки.

Нагадаємо, що всі швидкісні поїзди, а також значна частина вагонів далекого сполучення Укрзалізниці оснащені системами кондиціювання повітря. Всі вони марковані в додатку та на сайті Укрзалізниці спеціальною “сніжинкою”», – повідомили в Укрзалізниці.

ЗакарпатПост