Які питання вирішували сьогодні на виконкомі Ужгородської міськради

Питання, пов’язані із неповнолітніми особами, розглянули сьогодні на черговому засіданні виконкому. Одна дитина отримала статус позбавленої батьківського піклування – її батьки перебувають в районі проведення бойових дій або в окупації; 21 дитина набула статус постраждалої внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів.

читай новини zakarpatpost.net 💛💙 замовляй рекламу на сайті, в газетах, в журналі, в групах, сторісах, на сторінках Фейсбук, Інстаграм, Ютуб, ТікТок 👉 вайбер: 050 888 50 50

Також члени виконкому призначили піклувальника дитині, позбавленій батьківського піклування; ще одну жительку міста звільнили на підставі її заяви від виконання обов’язків піклувальника над дитиною-сиротою. Крім того, визначили місця проживання трьох малолітніх дітей, а 10 громадянам надали дозвіл на посвідчення угод про вчинення правочинів від імені дітей щодо майна, право власності або право користування яким мають діти.

Погодили на черговому виконкомі Ужгородської міської ради і зняття з комунального балансу 3 житлових багатоквартирних будинків за адресами: вул. Конопляна, 8; вул. Олександра Митрака, 9; вул. Будителів, 13.

Встановлення меморіальної дошки, присвяченої українському художнику, живописцю Ференцу Семану (1937 – 2004 рр.) на фасаді будівлі за адресою: м. Ужгород, провулок Центральний, 1 погодили сьогодні на виконкомі.
Таке рішення прийняли на основі розглянутої заяви Яна-Павла Романа та поданих до заяви відповідних документів. Функції замовника встановлення меморіальної дошки покладені на Яна-Павла Романа, якому необхідно виготовити проєкт меморіальної дошки, а також погодити його на засіданні науково-художньої ради при виконавчому комітеті Ужгородської міської ради.
Фінансування робіт із проєктування, виготовлення та встановлення меморіальної дошки, у тому числі заходів щодо її відкриття, має здійснити замовник.

Проголосували на засіданні виконкому й за Програму «Молодь міста Ужгород» на 2025-2027 роки з подальшим внесенням на розгляд сесії міської ради. Мета Програми – це створення сприятливих умов для розвитку і самореалізації української молоді, формування її громадянської позиції та національно-патріотичної свідомості, повноцінної участі молодих людей у розбудові громадянського суспільства.
Основне завдання Програми – реалізація державної молодіжної політики. Обсяг видатків, необхідних для виконання Програми, визначається щороку з урахуванням можливостей міського бюджету під час формування їх показників, інформує Ужгородська міська рада.

ЗакарпатПост