У Мукачеві судитимуть переправника військовозобов’язаних

Прокурор Мукачівської окружної прокуратури затвердив і скерував до суду обвинувальний акт щодо 39-річного місцевого жителя за фактом сприяння незаконному переправленню громадян через державний кордон (ч. 3 ст. 332 КК України).

читай новини zakarpatpost.net 💛💙 замовляй рекламу на сайті, в газетах, в журналі, в групах, сторісах, на сторінках Фейсбук, Інстаграм, Ютуб, ТікТок 👉 вайбер: 050 888 50 50

Чоловіка затримали у травні цього року, після чого суд обрав йому запобіжний захід – тримання під вартою з можливістю внести заставу.

Під час слідства встановлено, що мукачівець сприяв чоловіку призовного віку у незаконному перетині держрубежу за 8000 доларів США. Для цього надав «клієнту» вказівки щодо необхідних дій і розмістив його в одному з готелів Мукачівського району.

Разом із переправником чоловік поїхав у Хуст, де і мав розпочинатися його шлях у напрямку кордону з Румунією. Супроводжувати його повинен був провідник – спільник обвинуваченого. Наразі особу встановлюють, матеріали щодо неї виділені в окреме провадження.

Досудове розслідування здійснювало Мукачівське районне управління поліції за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в Закарпатській області ДСР НПУ та Мукачівського прикордонного загону, повідомляє Закарпатська обласна прокуратура.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

ЗакарпатПост