Відключення світла: експерт стривожив заявою про графіки восени і взимку

Опалювальний сезон ускладнить ситуацію в енергетиці.

Вже з початком опалювального сезону обмеження на використання електроенергії та відключення світла повернуться. Адже споживання зросте майже на третину, повідомляє ТСН.

Про це повідомив експерт з енергетичних питань Геннадій Рябцев в ефірі “Київ24”. З його слів, не буде можливості компенсувати зростання споживання електроенергії за рахунок заходів – таких як відновлення роботи генерації чи побудови нових електроустановок.

“Після початку опалювального сезону прогнозується повернення до графіків. Після зниження температури до -5 і нижче повернуться вимкнення в обсязі трьох-чотирьох черг, тобто до 12 годин на добу. На жаль, немає підстав казати, що ситуація може покращитися, адже прогнозується суттєва нестача електроенергії до чотирьох-п’яти гігават”, – повідомив Рябцев.

Нагадаємо, вже понад тиждень “Укренерго” не запроваджує лімітів на споживання електроенергії. Втім, 8 серпня, в Україні запровадили відключення світла для промисловості та бізнесу. Зокрема, зросло споживання електроенергії через спеку.

ЗакарпатПост