«Сухий порт» запрацював на Закарпатті

Термінал має вдале географічне розташування – поруч із кордоном з Угорщиною та Румунією.

Про це повідомив голова Закарпатської ОДА Віктор Микита.

«У межах робочої поїздки на Берегівщину відвідав ТОВ «Термінал Чорнотисів», яке функціонує як новий мультимодальний термінал – так званий сухий порт.
Знаково, що підприємство започаткувало свою роботу в період повномасштабної війни та обрало саме Закарпаття для розвитку економічної діяльності. Це суттєві надходження в бюджет та нові робочі місця для працівників у громаді.
Цей мультимодальний термінал є великим логістичним хабом на території Берегівського району.
Його основна функція – здійснення перевантаження різноманітних вантажів – не тільки сільськогосподарської продукції, олії, а в перспективі також нафтопродуктів – з метою подальшого транспортування отримувачам у всіх куточках світу.
Термінал має вдале географічне розташування – безпосередньо поруч із кордоном з двома країнами Євросоюзу – Угорщиною та Румунією. Підприємство активно нарощує виробничі процеси, має намір у декілька разів збільшити обсяги перевантаження товарів у 2025 році.
Виробнича площа підприємства – 14,1 га. Загальна сума здійснених на сьогодні інвестицій становить близько 282 млн грн. Цей проєкт – чергове підтвердження високої довіри бізнесу до державних інституцій на Закарпатті та сприятливого економічного клімату в регіоні.
Дякую підприємцям та інвесторам за системну, злагоджену роботу та підтримку економічного сектору нашої області», – йдеться у повідомленні Віктора Микити.

ЗакарпатПост