День військової частини відзначили у Мукачівському прикордонному загоні

Свою історію Мукачівський прикордонний загін розпочав 25 квітня 1944 року. Указом Президента України 22 серпня 2018 року, Мукачівському прикордонному загону присвоєно почесне найменування «імені героїв Карпатської Січі». Саме цей день став датою офіційного відзначення Дня військової частини.

читай тільки перевірені новини на сайті ЗакарпатПост 🇺🇦 підтримуй своїх 🇺🇦 замовляй рекламу на сайті 🇺🇦 e-mail: [email protected]

Урочисті заходи відбулися в Мукачівському Палаці культури і мистецтв. Вітаючи персонал та усіх присутніх у залі, начальник прикордонного загону полковник Олександр Осипець зазначив, що міжнародно визнані кордони є невід’ємною ознакою кожної держави. Саме від зусиль прикордонників залежить не лише територіальна цілісність, але й безпека та мир громадян. “Поряд із виконанням завдань щодо забезпечення надійної охорони державного кордону на західних рубежах України, щодня у запеклих боях прикордонники виборюють право жити у вільній та самостійній державі. Наші побратими, проявляють виняткову мужність і відвагу та є справжнім взірцем сміливості, відданості та самопожертви, а День військової частини – це привід ще раз згадати тих, хто вже ніколи не повернеться до своїх домівок, у рідний колектив, але завжди житиме у наших серцях. Також, це гарна нагода подякувати усім, хто нині продовжує сумлінно виконувати свої службові обов’язки із забезпечення надійної охорони кордону», – додав Олександр Осипець. Побратимів, які загинули під час виконання бойових завдань, прикордонники та запрошені гості вшанували хвилиною мовчання.

Привітати персонал загону прийшли керівники області, міста, військових формувань та взаємодіючих правоохоронних органів, а також ветерани Державної прикордонної служби. Духовну атмосферу заходу створило напутнє слово та молитва за мир в Україні капелана загону Віктора Худяка. А гарний настрій подарували: єпархіальний хор імені Федора Небесного, струнний ансамбль Сергія Добоша, вокальний гурт «Бревіс», хореографічна студія ART-Line та співачка Мартіна Кельман.

Найсумлінніших військовослужбовців, ветеранів та працівників загону відзначили грамотами, подяками та відомчими нагородами, повідомляє Західне регіональне управління Держприкордонслужби України.

ЗакарпатПост