Відео з вантажівками Вадим Дмитрук опублікував на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.

За його словами, він перебуває на Закарпатті на відпочинку і на власні очі пересвідчився у тому, як всупереч закону знищуються “легені України”. Вадим Дмитрук за дві години спостережень зафіксував 36 лісовозів та зміг знайти де саме знаходяться нелегальні лісопильні з усією необхідною для знищення дерев технікою. Координати ліспилок були прикріплені до публікації користувача. Всі 5 точок вирубки та обробки карпатських лісів знаходяться в межах 5-10 кілометрів довкола села Усть-Чорна.

Публікацію Вадима Дмитрука поширило понад тисячу людей, деякі з них, які проживають на Закарпатті, виправдовують дії земляків відсутністю роботи або низьким рівнем достатку, який і штовхає українців на злочин.

Закарпатець пішов на полювання і застрелив знайомого.

Побачивши, кого вбив, втік і попросив брата заховати зброю

Обкладинка свіжого номера газети «Неділя Закарпатські новини»

Те, що роблять закарпатські мисливці та браконьєри, просто виходить за рамки людської моралі. Вбивають червонокнижних тварин і не несуть за це ніякої відповідальності, стріляють поблизу людських поселень, виходять на полювання під час заборони, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Тож і не дивно, що час від часу вони влучають не в невинних тварин, а в людей… так само невинних.

Одна з таких трагедій сталася в селі Велика Уголька Тячівського району.

Того літнього дня 39-річний мешканець села пішов у ліс і більше не повернувся, бо його застрелив 37-річний односелець, який вийшов на полювання.

Було близько 22 години, коли Іван (із етичних міркувань імена замінено) разом з Василем, з яким дружив із дитинства, вийшли відстрілювати червонокнижних тварин. Зброю чоловік використовував мисливську, дозволу для неї не мав, крім того, полював у темну пору доби, що взагалі заборонено. Почувши шарудіння, він сміливо вистрелив, сподіваючись, що вбив кабана.

У квітні Закарпаття прийняло тисячі туристів завдяки цвітінню ніжно-рожевих сакур, а вже в травні – гостей зустрічає Хустський район, а саме унікальна Долина нарцисів. У цей період на Закарпатті розквітають і десятки інших квітів, які можна не тільки споглядати, а й збирати задля власної користі, пише популярна на Закарпатті газета «Поради».

Ще у травні в Ужгороді почався період квітування чебрецю. Зокрема його можна побачити на берегах Ужгородського кар’єру в районі Радванки, безпосередньо на кам’янистій місцевості. Цвісти він буде все літо.

Чагарник, який стелиться землею, квітне рожево-бузковим цвітом. А ще його важко сплутати з іншими квітами через запашний аромат.

Корисні властивості волоських горіхів відомі здавна, тому вони є одним із популярних засобів народної медицини. Особливо багаті на корисні речовини горіхи молочної стиглості: це коли кора плоду молода і зелена, а внутрішні перегородки – м’які і світлі. Саме в такому віці плоди накопичують велику кількість вітамінів, насамперед С і групи В. Крім того, незрілий горіх містять йод, калій, кальцій, залізо, магній, органічні кислоти та ефірні масла. Такий набір корисних речовин робить різноманітні відвари та настоянки із зелених волоських горіхів хорошим засобом для лікування та профілактики багатьох захворювань, пише газета «Поради ЗДОРОВ’Я».

Настоянка на горілці та медові

В околицях селища Вилок, що у Виноградівському районі на Закарпатті, росте чимало дерев волоського горіха. Місцеві здебільшого збирають уже зрілі плоди. Однак є господині, для котрих волоський горіх – не просто продукт харчування, але й сировина для приготування цілющих лікувальних засобів.

– У нас горіхове дерево росте в саду, тому головний інгредієнт лікувальної настойки – завжди під рукою – розповідає  газеті «Поради ЗДОРОВ’Я» 65-річна Христина Лойош. – Дуже важливим в процесі приготування є правильне визначення зрілості горіха. Це потрібно робити не тільки за кольором шкірки (вона має бути соковита і ніжна). Плід всередині повинен бути м’яким. Найпростіше це перевіряти, проколовши горіх чимось гострим, наприклад зубочисткою чи великою голкою. Він повинен легко протикатися, а з дірочки має витікати сік. Такі горіхи легко розрізати ножем. До речі, підготовку плодів потрібно робити у рукавичках, бо потім руки не можна буде тиждень відмити.

Сьогодні в центрі Ужгорода на площі Театральній піаніст-віртуоз, імпровізатор, композитор, режисер та педагог Майк Кауфман-Портніков встановлює Рекорд України: проводить 10-годиний унікальний концерт-інтерв’ю просто неба.

Про це повідомляє відділ інформаційної роботи Ужгородської міської ради 

Як уже повідомлялося, унікальність цього проекту:
1) поєднання концерту та інтерв’ю одночасно;
2) культурна дипломатія, де мовою музики та цікавих історій, яскравої віртуозної гри на фортепіано та одночасного спілкування з журналістами, гостями, пересічними громадянами, твориться простір сучасної України;
3) інтерактивність, долучитися можуть усі ужгородці та гості міста.

Для фіксації події працюють представники Книги рекордів Гіннесса України.

Як повідомили в Ужгородській міській раді, 29 червня в Ужгород, стартувавши у Словаччині, приїдуть близько 100 ретро автомобілів та мотоциклів із Чехії, Словаччини, Польщі – відбудуться пробіг та виставка «Земплінське раллі автоветеранів».

Унікальні машини, які, попри дуже поважний вік, не просто «на ходу», а й у чудовому технічному стані, можна буде оглянути з 13 години на набережній Незалежності, площі Театральній.

На світлинах – учасники минулорічного автопробігу та виставки.

У нашому краї багато унікальних пам’яток. Це і сучасні міні-скульптури, і старовинні витвори мистецтва.

Перечинщина також багата на цікаві пам’ятки.

Зокрема, поблизу села Зарічево одразу після Перечина біля траси можна побачити унікальний кувшин.

Висота його вище людського зросту.

Облаштовано його було ще до олімпіади у 1980 році.

Разом із Реметівським чайником посудину встановили  будівельники Перечинського лісгоспу, аби зробити наш край унікальнішим, а ліси – ще красивішими.

Цікаво, що кувшин змонтовано над джерелом. Нагадує він мініатюрну каплицю. У ньому крім тілесної можна втамувати і духовну спрагу та помолитися. Для цього навіть є відповідні атрибути.

Біля кувшину часто зупиняються водії, що прямують трасою.

Статуя Божої Матері, український державний прапор, лампадки та квіти…

Сквер Милосердя та Мужності в одному з районів Ужгорода – чудове місце для відпочинку. На невеликій, викладеній бруківкою території, місцеві мешканці гарно впорядкували зону для духовного відпочинку. Довкола – як квіти у горщиках, так і висаджені в грунт. Загалом виглядає дуже гарно.

Якби всі закарпатці так приводили до ладу прибудинкові території, наш край став би просто ідеальним.

Питання заробітної плати є одним із ключових. Саме від того, скільки людина отримуватиме за свою працю багато в чому залежить те, наскільки ефективно вона виконуватиме свої професійні обов’язки.

І хоч нині великою популярністю користуються різні соціальні пакети, безкоштовний проїзд, обіди та інші бонуси, саме на те, скільки можна реально отримати за роботу закарпатців цікавить найбільше.

Отже, за інформацією закарпатської газети «Робота та навчання», у середньому розмір оплати праці серед вакантних посад у жовтні становить  5-7 тисяч гривень. Саме стільки готові платити бетонярам, касиру обмінного пункту, водіям, прибиральниці, продавцям, кредитним експертам.

Крім того, адміністратору на рецепції в фітнес центрі, швачкам, операторам комп’ютерного набору,  пропонують 8 тисяч гривень.

Проте є й більш високооплачувані пропозиції.

Наприклад, продавцеві консультанту зоомагазину в Ужгороді та Мукачеві пропонують 9 тисяч гривень на місяць,  так само і комлектувальнику бензо та електроінструментів в Ужгороді, експедиторам та фарбувальникам автомобілів  в Ужгороді – 10 тисяч, а трактористу в фермерському господарстві у Мукачівському районі –  від 10 до 25 тисяч гривень,  колористу з підбору авто фарб від 10 до 16 тисяч гривень.

Також у газеті «Робота та навчання» чимало оголошень із погодинною і навіть поденною оплатою праці, а також чимало вакансій у Києві, у інших областях України і навіть за кордоном.

Однак розміри зарплат за межами Закарпаття до уваги ми не брали.

zakarpatpost.net