Чи виявили порушення прав захисників в психіатричному відділенні на Закарпатті, – коментар представника Омбудсмана

Представник Омбудсмана України Дмитра Лубінця в Закарпатській області Андрій Крючков надав коментар журналістці телеканалу «М-Студіо» Ірині Ковальчук щодо результатів моніторингу додержання прав людини в медичних установах Закарпатської області та виявлених порушень прав Захисників та Захисниць в психіатричному відділенні №2 КНП Обласного закладу з надання психіатричної допомоги Закарпатської обласної ради.

читай тільки перевірені новини на сайті ЗакарпатПост 🇺🇦 підтримуй своїх 🇺🇦 замовляй рекламу на сайті 🇺🇦 e-mail: [email protected]

Повний випуск вийде в програмі «7 днів».

«Звертаємо увагу всіх керівників медичних установ області на неухильне додержання прав військових, ветеранів та ветеранок. Негайно привести харчування військовослужбовців відповідно до «Норми № 5 Лікувальна».
Норми харчування військовослужбовці: ПКМУ від 29.03.2002 № 426, «Про норми харчування військовослужбовців Збройних Сил, інших військових формувань та Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації, поліцейських, осіб рядового, начальницького складу органів і підрозділів цивільного захисту» (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/426-2002-%D0%BF#Text).
ПКМУ від 13.07.2024 № 995 «Про затвердження Порядку забезпечення покращеного харчування військовослужбовців під час лікування у закладах охорони здоров’я усіх форм власності та підпорядкування відповідно до норм, які застосовуються у військово-медичних закладах» (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/955-2024-%D0%BF#Text).

Додержання прав Наших Захисників, Захисниць та членів їх сімей визначено пріоритетним напрямком діяльності офісу Омбудсмана України», – йдеться у дописі Представництва Уповноваженого ВРУ з прав людини в Закарпатській області.

ЗакарпатПост

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *