По скільки в Ужгороді нині королівські опеньки

Ужгород, після дощових тижнів, заполонили грибові продавці із Перечинщини.

Журналіст газети «Закарпатські оголошення» поцікавився, яка вартість карпатського золота.

Жінка із Нижнього Солотвина розповіла, що продає по 120 гривень. Запевнила, що знайшла декілька купок, і одразу ж привезла в Ужгород на Корятовича, аби продати. Ще вона має яблука. Продає по 40 гривень за кілограм.

Ганна привезла опеньки із Перечинського району. Фотографувати себе дівчина не дозволила, проте розповіла, що гриби збирають всією родиною. Деякі з грибів консервують, більшість сушать сушать, а інші продають свіжими. В минулому році каже Ганна, опеньки продавала дорожче, по 140 гривень за кілограм. Зараз поставила ціну до 120 гривень. Пенсіонерам навіть продає за 100 гривень.

Нагадаємо, що ціна білих грибів за кілограм сягає до 400 гривень, а підосиновиків до 250.

Фахівці Державної служби надзвичайних ситуацій наголошують, до споживання грибів варто ставитися відповідально, адже при неправильному приготуванні навіть їстівні гриби можуть нашкодити.

Купувати гриби можна тільки у відведених для їх продажу місцях, особливо радять уникати стихійних ринків. І варто брати тільки ті, які вам відомі і ви вже їх вживали.

Усі сумнівні гриби викидайте. Нижню частину ніжки гриба, що забруднена грунтом – викидайте. Гриби промийте, у маслюків та мокрух зніміть з капелюшка слизьку плівку.

Гриби підлягають обробці в день збору, інакше в них утворюється трупна отрута. При обробці кип’ятіть гриби до 10 хвилин у воді, після чого відвар злийте. Лише тоді гриби можна варити або смажити.

zakarpatpost.net

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *