ТЦК провели рейди по клубах і ресторанах низки міст – соцмережі

Увечері 11 жовтня представники ТЦК спільно з поліцією провели рейди у клубах та ресторанах Києва, Дніпра, Харкова, Хмельницького та інших міст – відповідні фото та відео публікують користувачі соцмереж.

читай новини zakarpatpost.net 💛💙 замовляй рекламу на сайті, в газетах, в журналі, в групах, сторісах, на сторінках Фейсбук, Інстаграм, Ютуб, ТікТок 👉 вайбер: 050 888 50 50

Як пише Українська правда, у столиці, окрім рейду після концентру “Океану Ельзи”, перевірки провели у ресторанах “Goodwine” та “Avalon”.

У Харкові представники ТЦК навідалися до елітних закладів – “Че бар”, “Аргентина”, “Лобстер” та інших.

На відео з Харкова видно, що принаймні одного чоловіка люди у формі ведуть під руки і саджають у бус.

Також публікують подібні відео з клубів у Хмельницькому та Дніпрі.

Голова Комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв підтримав перевірки працівниками ТЦК та поліції у публічних місцях на прикладі рейду після концерту “Океан Ельзи”.

Пряма мова Потураєва: “Ні, я не вважаю перевірку документів після концерту “Океану Ельзи” загрозою для української культури.Так само, як і після будь-якого публічного або масового заходу. Так само, як не вважаю загрозою для української економіки перевірки документів у барах чи клубах. Більше того – я вітаю такі перевірки, і вважаю, що вони мають бути наскрізними і постійними. І всі мають про це знати”.

Українці висловлюють своє обурення під анонсами “Океану Ельзи” у соцмережах. Люди критикують цю ситуацію та іронізують.

На повідомлення про рейди ТЦК також відреагував депутат Микола Княжицький, член комітету Верховної Ради з питань культури і представник опозиційної партії ЄС. “Я розумію, коли ТЦК перевіряють документи перед дорогими ресторанами і магазинами. Я це підтримую. Має бути у суспільстві справедливість і рівність. Але масові облави на концертах українських виконавців – свинство, спрямоване і проти української культури, і проти української армії”, – написав він.

ТСН.ua запитав у Вакарчука про те, якої він думки про перевірку документів і затримання чоловіків мобілізаційного віку на своєму концерті.

“У нас сьогодні день народження, я сподіваюсь, що ви нас теж вітаєте. Ми дуже щасливі, що стільки людей прийшли і приходять нас підтримати, слухають нашу музику. Взагалі для нас це велике свято. Ці 30 років для нас були дуже важливими. Ми дуже вдячні людям за ці 30 років. В тому числі за те, що вони зараз продовжують приходити підтримувати нас. Для нас це просто радість і свято. Це все, що я хочу сказати, єдиний мій коментар. Крапка”, – відповів ТСН.ua Святослав Вакарчук.

ЗакарпатПост

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *