Довговуха «інспекторка» на кордоні зі Словаччиною та Угорщиною

Спікі працює у парі з прикордонником Романом Підгородецьким уже сім років. За цей час за її допомогою було виявлено десятки випадків переміщення через державний кордон наркотичних і психотропних речовин. Кінолог та його хвостата помічниця виконують службові обов’язки у залізничному пункті пропуску на кордоні зі Словаччиною та Угорщиною.

замовляйте в газети: Закарпатські оголошення, Робота Гроші, Поради ✔️повідомлення, оголошення, рекламу • 050 222 50 50, вайбер

Спікі – спанієль. Мисливець за єством, вона активна та невтомна у пошуковій роботі. Роман розповідає, що його собака здатна знайти найменші кількості наркотичних речовин, нерідко виявляє навіть залишкові запахи. Нещодавно Спікі знайшла згорток з канабісом, який заховали у смітнику вбиральні пасажирського вагона. Кінолог уже практично завершив огляд, коли собака сіла біля сміттєвого бака та відмовилася відходити. У результаті огляду у ньому виявили пакет з наркотиком, повідомляє Західне регіональне управління Держприкордонслужби України.

Роман каже: «Якщо правопорушники думають, що вони можуть приховати заборонені речовини так надійно, що їх не відшукає службовий собака, то вони дуже помиляються. Нюх собаки гостріший від нашого у 40-50 разів, чотирилапі здатні розрізняти і запам’ятовувати до двох мільйонів запахів. Тож неодмінно знайде і позначить, а далі – то уже справа прикордонника».

ЗакарпатПост

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *