Янукович консультувався з Тігіпком з приводу більшості

Ніяких розмов з лідером Партії регіонів Віктором Януковичем про посади після президентських виборів не йшлося.

Про це заявив лідер партії “Сильна Україна” Сергій Тігіпко.

“Після президентських виборів були дві зустрічі. Перша зустріч носила характер привітання. А друга була така консультація по створенню більшості. Ніяких розмов про посади, про прем’єрство не йшлося. Більше йшлося про те, що треба робити. І більшість цього говорив я”, – сказав він.
Тігіпко також заявив, що в нього немає домовленостей з НУ-НС.

“Мені не дуже подобається ситуація з НУ. Дуже багато груп депутатів, я боюся, буде багато розмов про посади, міністерства відомства. Не про ті зміни, які потрібні сьогодні країні”, – сказав політик.

Говорячи про необхідні реформи, Тігіпко сказав: “Сьогодні проблеми колосальні в бюджеті. Якщо подивитись по неповернутим ПДВ – це 25 млрд грн. Ми самі ріжемо своїх експортерів. Потрібно повертати. Нам потрібен МВФ. Тут не до популізму. Він буде впливати на іноземних інвесторів. Необхідно піднімати тарифи і робити їх реальними”.

Він також додав, що потрібно захисти населення, малий та середній бізнес, “бо його вже замордували”.

“Через капіталізацію банків треба врятувати банки і через прозоре рефінансування…Нам потрібно модернізувати країну, а не турбуватися про свій імідж. Подивіться на чехів, поляків, угорців, всі з труднощами, але сьогодні мають зовсім інші стандарти життя”, – сказав Тігіпко.

Третій номер у виборчих перегонах вважає, що скасування місцевих виборів – це дуже поганий сигнал. “В кінці травня закінчується термін по Конституції перебування місцевих рад і голів. І якщо ВР приймає рішення про продовження такого терміну, це порушення Конституцію. Посилання на не затвердження бюджету – це смішно. Я розумію, чому це робиться. Бояться приходу нових”, – вважає він.

Щодо своїх планів на майбутнє, він зазначив: “Зараз почнеться активна розбудова партії. Ми будемо готуватись до місцевих виборів. Рік буде надзвичайно важким. Якщо бути конструктивним і послідовним, я думаю, в нас буде успіх”.

Як відомо, раніше Віктор Янукович заявив, що Тігіпко включений до списку претендентів на посаду очільника нового уряду.

tsn.ua