Литвин оголосив про розпуск парламентської коаліції

Спікер Верховної ради Володимир Литвин на пленарному засіданні парламенту 2 березня оголосив про розпуск парламентської коаліції. Від сьогодні розпочинається відлік 30 днів – за цей час Рада має сформувати нову більшість, або піти на дострокові вибори.

Раніше глава ВР зібрав лідерів парламентських фракції на погоджувальну раду для вирішення подальшої долі коаліції.

За підсумками засідання Литвин повідомив, що чотири парламентські фракції – Партія регіонів, НУ-НС, комуністи та Блок Литвина констатували, що на сьогоднішній день парламентської коаліції не існує.

Після цього глава ВР оголосив про розпуск Коаліції національного розвитку, стабільності та порядку, сформованої у грудні 2008 року БЮТ, НУ-НС та Блоком Литвина.

Як відомо, підставою для розпуску парламентської більшості стало звернення Литвина 17 лютого до Ради коаліції з проханням впродовж 10 днів надати всі документи, які б підтверджували існування в парламенті коаліції.

Від парламентської більшості вимагали зібрати підписи 226 народних депутатів для підтвердження її існування, інакше розпочнеться процес формування нової коаліції.

Зазначимо, що 3 березня Партія регіонів має на меті розглянути проект постанови про відповідальність Кабміну, за результатами розгляду якого чинного прем’єра Юлію Тимошенко можна буде відправити у відставку.

tsn.ua