У Німеччині переконані, що Україна не має перспективи членства у Євросоюзі

Євросоюз повинен чітко зафіксувати, що Україна поки не має перспективи членства у ЄС, переконані німецькі експерти, які зазначають, що за 18 років українські політики тільки обіцяли реформи, однак нічого не робили для цього.

У найближчому майбутньому Україна не зможе інтегруватися до Європейського Союзу і про це європейські лідери мають чесно сказати українцям, впевнений керівник Європейської академії у Берліні Екгарт Штратеншульте.

Про це він сказав, виступаючи під час відеоконференції, де йшлося про відносини між Німеччиною та Україною.
“Вам самим треба краще займатися розвитком країни. Ми ж не можемо запропонувати шлях до щастя”, – зауважив Штратеншульте.

Водночас виконавчий директор Східного комітету німецької економіки Райнер Лінднер упевнений, що зараз Україна переживає глибоку рецесію і країні вкрай потрібні реформи соціальної сфери, зокрема, слід навести лад з пенсіями та зарплатами українців.

Також Лінднер наголошує, що без модернізації економіки та змін у аграрному секторі Україні буде важко.

Натомість, колишній уповноважений президента України з міжнародних питань енергетичної безпеки Богдан Соколовський упевнений, що реформи в Україні таки велися всі ці роки, втім їхні наслідки українці відчують згодом.
Соколовський також дорікнув Німеччині за те, що вона й досі не виробила єдиної власної концепції щодо України.

tsn.ua