Ужгород: Йосип Ганич святкував перемогу у міському турнірі з шашок

Спортивна громадськість нашого краю досить активно та цікаво відзначала всеукраїнський День фізичної культури і спорту. Із нагоди спортивного свята шашкісти обласного центру Закарпаття та ініціативи обласної та міської федерації зібрались 11 вересня в с/к «Юність» для участі в турнірі.

Спортсмени мали змогу провести тренінг в ігровому режимі напередодні серйозних офіційних турнірів. У турнірі взяли участь найсильніші гравці міста: серед 12 учасників виступали 8 кмс та чотири першорозрядники.

Урочистим був початок змагань: увагу спортсменів привернув важливий момент, який у подальшому справив неабиякий вплив на ігровий сюжет турніру. Відзначивши позитивні зрушення і певні спортивні досягнення шашкістів міста, голова обласної федерації Рішко М.М. оприлюднив факт офіційного присвоєння звання кандидата у майстри спорту Віктору Повху та вручив йому довідку. Міський осередок спортсменів отримав сильне і гідне поповнення кандидатів у майстри. Віктор у цьому сезоні виступає дуже вдало і показує стабільно високі результати.

Після такої преамбули учасники з великим ентузіазмом розпочали гру, щоб поборотися за призові місця. Турнір проходив за коловою системою в 11 турів, контроль часу – 20 хвилин на партію.

Першу половину турнірної дистанції одноосібним лідером був кмс В.Повх, після 6 туру розігрався кмс Йосип Ганич, який з легкістю обігравав своїх суперників, демонструючи неабиякий спортивний азарт та високу техніку гри.

Фініш із переможним результатом 18 очок із 22 можливих засвідчив перевагу кмс Й.Ганича. Другим призером став кмс Віктор Повх – 17 очок. До речі, переможець турніру є активістом шашкового руху в області, очолює міський осередок федерації і є мудрим та умілим організатором усіх без винятку змагань. Третій результат у кмс Михайла Гапака – 16 очок. Ветеран шашкового спорту зіграв «на відмінно». Ми його вітаємо.

Переможці були нагороджені грамотами обласної та міської федерації.

М.РІШКО, головний суддя змагань, “Спорт тайм”