В Ужгороді можливі перевибори у трьох мажоритарних округах

Увечері 8 листопада на засіданні Ужгородської міської виборчої комісії було вирішено зробити перерахунок голосів виборців по одномандатному мажоритарному округу №8 (Ужгород), з виборів депутатів до Закарпатської обласної ради. Переможцем на ньому став представник «Єдиного Центру» Володимир Смоланка. Зобов`язала Ужгородську ТВК перерахувати голоси постанова Закарпатського окружного адміністративного суду. До суду з позовом про потребу здійснення звернувся кандидат до Закарпатської обласної ради Олег Муртазін, мотивуючи це тим, що у нього є відповідні акти про виявлені порушення в день голосування. Перерахунок відбудеться одразу ж після того, як міська ТВК буде мати відповідну відмітку, що постанова суду набрала законної сили.

Також на сьогоднішньому засіданні члени ТВК розглянули ще одне важливе питання. До ТВК надыйшло 8 звернень і 4 скарги. У своїх скаргах та зверненнях люди просять визнати недійсними вибори по 7-му, 8-му і 9-му виборчих округах. Як розповів голова міської виборчої комісії Віктор Боричевський, осіб, що скаржилися, завтра буде запрошено на засідання ТВК для надання пояснень. 9 листопада о 16.00 ТВК і вирішить, що робити. За словами Віктора Боричевського, цілком можливо, що відбудуться перевибори по усіх трьох виборчих округах, – повідомляє Karpatnews.

Водночас, члени комісії визнали свою провину стосовно інциденту, який відбувся ввечері 5 листопада. Ось, що з цього приводу зазначив голова міської виборчої комісії Віктор Боричевський:

“Були допущені певні дії, які не повинні були допускатися. Але що сталося, те сталося. Будемо працювати далі. Ми визначимо трьох людей – членів нашої комісії, які будуть займатися та працювати у приміщенні, де знаходяться бюлетені. Так, як вказано в законі: три людини заходять і три виходять. Більше того, я пропоную: коли нам потрібно буде відкрити кімнату з бюлетенями, то обов’язково слід доповідати про це мені, а також охоронцям та заступнику начальника міліції. Зробимо так, аби до нас не виникало жодної недовіри у ЗМІ чи політичних гравців”.

Також члени комісії сьогодні озвучили постанову обласної ТВК про скаргу кандидата в депутати до Закарпатської обласної ради Олександра Солонтая, в якій кандидат в депутати облради просив задовольнити шість його вимог. В результаті, 7 листопада обласна ТВК визнала такими, що не відбулися, вибори до обласної ради з 41 по 60 дільниці (9-й виборчий округ) через недійсні бюлетені – зокрема через наявність у списку п.Машкаренець, яка заздалегідь зняла свою кандидатуру і навпроти якої не було позначки “Вибув”. Перевибори по 9-му округу мають відбутися упродовж 10 днів.

Захід.net