Зовнішнє незалежне оцінювання у 2011 році триватиме з 2 по 24 червня

Зовнішнє незалежне оцінювання знань випускників середніх шкіл, які мають намір вступати до вищих навчальних закладів України, наступного року проходитиме з 2 по 24 червня. Воно проводитиметься за технологічною схемою і методикою, що були апробовані в попередні роки і підтвердили свою ефективність.

Про це на сьогоднішній прес-конференції “Особливості проведення зовнішнього тестування у 2011 році” розповів директор Українського центру оцінювання якості освіти Ігор Лікарчук.

На прес-конференціїВін повідомив, що майбутні абітурієнтам буде запропоновано на вибір скласти тести з 12 предметів – української мови та літератури (обов’язково), математики, історії України, фізики, хімії, географії, біології, англійської, німецької, французької, іспанської мов. До них уперше додасться російська мова – для тих абітурієнтів, хто вступатиме на спеціальність “Російська мова та мова та література, зазначив І.Лікарчук. Тести з математики, історії України, фізики, хімії, географії, біології за бажанням вступників будуть перекладені мовою навчання в середній школі. До 5 липня учасники ЗНО отримають сертифікати, навіть якщо перед цим проходитимуть процедуру апеляції, зазначив директор УЦОЯО.

Посадовець повідомив, що кожен учасник ЗНО має право складати не більше п’яти тестів з різних предметів, причому складання відбуватиметься за державний кошт.

Він також наголосив, що майбутнім вступникам не доведеться розпорошувати свої сили на самостійне обрання предметів для складання тестів. За словами І.Лікарчука, в затверджених Міністерством освіти і науки Умовах прийому до вищих навчальних закладів уперше визначено перелік предметів, з яких проходитимуть вступні випробовування у ВНЗ. “Сьогодні в абітурієнта є повний вибір для того, щоб визначитися, які предмети йому треба обирати для складання зовнішнього незалежного оцінювання”, – підкреслив директор УЦОЯО.