Ужгородом ходили в хлопці балаклавах та літали димові шашки

Ужгородом пройшов «Марш слави Героїв Карпатської України».

Сьогодні ввечері, 18 березня, центральною частиною Ужгорода пройшов «Марш слави Героїв Карпатської України», передає zakarpatpost.net.

Участь у ході взяли близько двох сотень осіб «у чорному», переважно члени націоналістичних організацій.

Учасники Маршу почали свій маршрут від Народного будинку «Просвіти», а далі пройшли центром міста у супроводі близько сотні правоохоронців до пам′ятника Президенту Карпатської України Августину Волошину, де відбувся короткий мітинг. Там учасники Маршу проголосили свої вимоги.

Йшлося про «поступову українізацію Закарпаття», побудову Європи націй замість Євросоюзу, активізацію державної політики щодо популяризації української мови та культури, зокрема серед молоді, створення Пантеону національної Слави в Ужгороді тощо.

Далі учасники акції попрямували Набережною Незалежності, пішохідним мостом на інший берег річки Уж, площею Петефі, вулицею Швабською, проспектом Свободи до старовинного цвинтаря, де на місці загибелі Карпатських січовиків встановлено пам′ятний хрест. Активісти запалили лампадки та вшанували хвилиною мовчання пам′ять загиблих захисників України. Завершився захід спільним виконанням Гімну України, який націоналісти Закарпаття також обрали гімном своєї організації.

За словами організаторів заходу, участь у Марші окрім закарпатців взяли активісти з Львівщини, Прикарпаття, Київщини, а також декілька учасників з Угорщини та Сербії.

Кілька разів протягом ходи під традиційні націоналістичні вигуки учасники запалювали фаєри та димові шашки. У цілому ж захід пройшов мирно і не викликав порушення громадського порядку, що підтвердили і правоохоронці.

zakarpatpost.net

One thought on “Ужгородом ходили в хлопці балаклавах та літали димові шашки

  • 19.03.2017 at 01:47
    Permalink

    Молодці!

    Слава Закарпатській Січі!

    Смерть ворогам!

    Закарпаття – Україна!

Comments are closed.