В УжНУ говорили про вступну кампанію

8 червня в УжНУ зібралися представники всіх факультетів та керівництво вишу, щоб обговорити питання, проблеми щодо приймальної комісії 2012 року.

Під час зустрічі йшлося як про абітурієнтів, так і про бакалаврів, котрі вступатимуть на 5 курс. Відповідальний секретар приймальної комісії Андрій Андрійович Горват зазначив, що для того, аби вступити на кваліфікацію «Спеціаліст», потрібно подати: середню оцінку додатку до диплома, результати захисту бакалаврських робіт та держіспиту.
 
Для тих, хто закінчив університет у минулі роки, до зазначеного переліку обов’язковим є ще усний іспит (завдання для випробувань повинні подати декани факультетів). Щодо магістрів, то їм до переліку документів потрібно скласти ще один іспит із іноземної мови.
 
Абітурієнтам, котрі перемогли в олімпіадах, керівництво вишу планує розіслати запрошення від імені ректора на участь у конкурсі на вступ до УжНУ.  Для того, аби робота приймальної комісії була злагодженою, створено систему реєстрації заяв, відповідальною за яку є Наталія Володимирівна Залезинська. Вона зазначила, що спочатку майбутні студенти повинні зареєструватися в ЄДЕБО (єдина державна елетронна база з питань освіти). Наразі встановлюється технічне оснащення для забезпечення успішної роботи комісії. 1 липня декани матимуть змогу апробувати систему на тестовій основі.
 
Однією з проблем, яка виникла при обговоренні питань вступу — цільові направлення. Йдеться про те, що більшість з організацій, що надають ці направлення, не забезпечують студентів подальшим працевлаштуванням. Зважаючи на вищезазначену обставину, для географів та математиків такі  направлення скасовані.
 
Під час зустрічі присутні обговорювали й фінансові питання. Зокрема головний бухгалтеруніверситету Марія Юріївна Боднар оголосила, що на рахунки університету надійшли кошти, з допомогою яких планується оплатити комунальні послуги, а також нарахувати студентам стипендії з урахуванням індексацій за травень та червень. Крім того, забезпечено заробітною платнею працівників вишу та буде погашено комунальні борги за травень.
Джерело:  Мирослава ШИМОН, Ірина ЛЕВІНА (фото) «Погляд».