Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 10 січня

День на  Закарпатті пройшов насичено.

Синоптики розповіли, коли чекати на люті морози.

>>> Вподобайте сторінку закарпатської газети «НЕДІЛЯ»

За їхніми словами, холод прийде після 19 січня, вночі до -20°C. Тоді ж країну накриють снігопади. Наприкінці місяця погода стабілізується. Триматиметься -6…8°C.

Герої поміж нас. І вони не завжди – люди. Поміж собаками теж бувають справжні бійці. Але війна ламає психіку, тож при звуках вибухів, як постійно стверджують психологи, ті, хто побував у пеклі АТО, подумки повертаються в те жахіття і починають реагувати, ніби роздаються справжні звуки ворожої атаки.

Подібний випадок трапився нещодавно з собакою, що разом зі своїм господарем пройшла через важкі випробування на Сході держави. Про це повідомила волонтерка Марія Шумськa.

9 січня о 19:20 в оперативно-рятувальну службу надійшло повідомлення, що під час проходження туристичного маршруту двома туристами в районі полонини Рогнеска (підніжжя г. Петрос Рахівського району), 29-річна киянка зірвалася з обледенілого схилу та скотилася у 300- метрову прірву. Як наслідок, дівчина отримала травму ноги, рвані рани кистей рук і не могла самостійно пересуватися. Рятувальників викликав її колега, який став свідком події. Чоловік не розгубився: спустився до постраждалої і, до прибуття фахівців, знаходився біля постраждалої.

Неподалік села Сіль Великоберезнянського району працівники служби охорони магістрального нафтопродуктопроводу ТОВ «Прикарпатзахідтранс» спільно з поліцією затримали групу чоловіків, які здійснили врізку в нафтопровід. Правоохоронці розпочали за даним фактом кримінальне провадження. У ході розслідування було встановлено, що до злочину причетна група, до якої входили 43-річний ужгородець, 39-річний житель Ужгородщини, 50-річний житель Великого Березного, а також два брати з Ужгорода віком 42 і 47 років.

До іршавських поліцейських за допомогою звернулась мати зниклого чоловіка. Жінка повідомила, що її 36-річний син, мешканець села Імстичево, поїхав на заробітки до м.Києва. Жінка втратила з ним зв`язок. Поліцейські за фактом зникнення молодого чоловіка розпочали кримінальне провадження та розпочали пошуки. В ході розслідування працівники карного розшуку встановили, що чоловік весь час гостював у своїх знайомих.

Зараз мешканця Іршавщини поліцейські доставили додому за місцем проживання.

Пластикове покривало щільно накрило береги Ужа в Кам’яниці. На жаль, мешканці Перечинського, Великоберезнянського та Ужгородського районів постійно скидають непотріб або у воду, або залишають його на берегах. Поступово гордість столиці Закарпаття – Уж перетворюється на сміттєвий контейнер.

Фото з Кам’яниці надіслала нам читачка закарпатської газети «НЕДІЛЯ».

Вагітну собаку, яку збив автомобіль, залишили помирати посеред калюжі. Правоохоронці виїхали на місце аварії  на вулицю Болотинську в Ужгороді. Людських жертв вони не виявили, а автомобіль порушника не знайшли.  Телефон, із якого телефонували про інцидент чомусь не відповідав. Собака ж лежав посеред калюжі і не міг рухатись.

Патрульні передали травмовану тварину представникам  громадської організації «Барбос». На жаль, тварина померла.

Закарпаття не має нормального залізничного сполучення. На коліях постійно трапляються якісь прикрі ексцеси. Не так давно один із потягів загорівся, потім наступний вийшов з ладу і його штовхали пасажили. Тепер же на Великоберезнянщині, у селі Сіль, вантажний зійшов з рейок.

zakarpatpost.net