Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 13 січня

День на Закарпатті пройшов дуже насичено. Ужгород уже третій день фестивалить.

Кожен район області облаштував на території Музею народної архітектури та побуту в притаманному тільки йому етнографічному стилі хату, в якій пригощав гостей унікальними стравами і славив Різдво Христове колядками українською, угорською, румунською та іншими мовами національних громад Закарпаття.

> Вподобайте сторінку закарпатської газети «НЕДІЛЯ»

Свято в музеї під відкритим небом відвідала велика кількість людей, адже крім постійних відвідувачів, котрі приходять на Різдвяну коляду щороку, сюди запрошували гостей і зі сцени на площі Театральній, де вже третій день триває масштабний міжнародний фестиваль вина «Василля».

А на набережній Незалежності закарпатську віагру продавали від 100 до 150 гривень

Сир, вурда, бринза… там можна знайти усе, що душа бажає. Продукція тваринників була у тренді.  Найбільшим попитом користувалися  сири.

Хоч Старий Новий рік вважається російським пережитком і ми переконані, що його святкують лише у країнах колишнього радянського табору, та, виявляється, є навіть такі європейські держави, де це свято збирає мільйони прихильників, пише закарпатська газета «НЕДІЛЯ». Варто згадати про  деякі країни, де відзначають старий Новий рік. Приміром, у Македонії це свято дуже згуртовує людей: його відзначають районами. Сусіди виносять столи на вулиці і разом зустрічають прихід свята.

Крім того, тамтешні мешканці ходять один до одного в гості, аби запалити святковий вогонь. Вони беруть із собою вугілля та кидають його до каміну. А опівночі, під бій курантів, господар дому відкриває двері, символічно впускаючи новий рік в хату.

Пішов із життя сержант 128-ї бригади Омелян Богати. Він хотів жити у Країні, яка б уміла цінувати простих людей. На жаль, не отримав навіть можливості побачити свого онука. Так написав про нього Владислав Панін.

Валерія Мандзюк із Тячева насмішила Зеленського і Кошового, і забрала у них 50.000.

20-річна дівчина із багатодітної родини дійсно вразила присутніх не лиге знайомством із собою, місцевою лексикою, але й дотепами. Так смішно про свою сім’ю ще ніхто не розказував.

zakarpatpost.net