День Іоанна Богослова: що потрібно зробити в цей день кожному

21 травня православна церква відзначає день пам’яті Іоанна Богослова. Це свято вважається одним з найзагадковіших в православному календарі.

Церква назвала Іоанна «Богословом» за божественні одкровення, які він приніс в світ. В іконографії євангеліст зображений глибоким, скромним, величним і духовним старцем з ніжними рисами обличчя і добрим поглядом. В очах Іоанна можна побачити безліч невимовних пророцтв. Православні християни свято шанують як ікону, так і діяння Божого угодника, завдяки яким він набув слави у всьому світі, пише dailyhoro.

День пам’яті Іоанна Богослова в 2018 році

У 2018 році, як і в будь-який рік, день пам’яті святого апостола припадає на 21 травня. У православному календарі церковних свят є й інші дні, які пов’язані з спогадом святого Іоанна. Друга за рахунком подія святкується 13 липня. Вона присвячене спогадам про всіх дванадцяти апостолів Христа. Третій день пам’яті послушника Божого очікується 26 листопада.

Як було сказано вище, день пам’яті Іоанна Богослова – загадкове свято. Святий послідовник Христа пережив всіх апостолів, протягом довгого часу залишаючись єдиним очевидцем земних мандрів Месії. На момент смepті було приблизно від ста до ста п’яти років. Обставини смepті євангеліста досить дивні і загадкові.

За його розпорядженням, яке він залишив своїм найближчим послідовникам, Іоанна поxoвали живим. Через недовгий час, коли було вирішено розкрити мoгuлу, тiла апостола не було виявлено. За легендами, в далекій давнині на місці поxoвання Іоанна Богослова щороку в один і той же день з під землі сочився пpaх, який тонким шаром вкривав землю і зцілював людей, що знаходилися поблизу. На згадку про це чудо, яке щорічно відбувалося 21 травня, церквою був встановлений день пам’яті учня Божого.

Існує думка, що, правильно зустрівши це свято, можна знайти потужну підтримку самого святого і Господа.

Що необхідно зробити в день пам’яті Іоанна Богослова

Церковнослужителі дають повчання всім християнам, які свято вірять в Господа і його земних послідовників, відвідати 21 числа храм Божий, щоб віддати данину поваги апостолу, вознести молитви і знайти заступництво небесних заступників, яким для багатьох людей є Іоанн Богослов.

День пам’яті обов’язково потрібно проводити за благами діяннями. Якщо немає можливості відвідати церкву і здійснити таїнство Причастя, то необхідно помолитись вдома. Пам’ятайте, що молитви, звернені до святого, повинні бути змістовними і йти від самого серця.

Що забороняється робити 21 травня 2018 року

День, присвячений спогадам про життя і діяння Іоанна Богослова, – це не двонадесяте свято, тому особливих заборон в їжі немає. Але все ж бажано утриматися від надмірностей, aлкoгольної продукції та м’ясних виробів.

Це духовний день, а значить, головним завданням є рятування дyші від гніву, скверни, вад та інших негативних якостей, які Іоанн протягом свого земного шляху усіма силами намагався викорінити в людях.

Не можна лихословити, провокувати сварки, виступати ініціатором конфліктів, брехати. 21 травня важливо принести покаяння Господу і всім його послушникам, адже саме цьому вчив Христос і його святі послідовники.

zakarpatpost.net