Чому чоловіки у спідницях розгулюють горами Закарпаття

Вирішивши підкорити Боржавські полонини, ми вирушили на Міжгірщину. Там просто неймовірно. Температурний режим інший. На окремих хребтах ще лежить сніг, хоча в Ужгороді давно відцвіли і декоративні, і фруктові дерева, пише закарпатська газета «НЕДІЛЯ».

На подив, туристів у горах дуже багато. Там настільки людно, наче десь у місті. Хтось піднімається вгору пішки, хтось – їде на квадрациклах або автомобілями.

Можна за 100 гривень скористатися підйомником, або за 150 машиною, яка вивезе набагато далі – приблизно до середини гори. Туристів запрошують піднятися на Гимбу, наприклад, на переобладнаних ВАЗиках або гарно розфарбованих яскравих вантажівках.

Пішки всю відстань зважується долати мало хто. Але є й такі. Мандрівка в гори – це не лише екстрим, але й спорт, здоров’я, гарний настрій та маса незабутніх вражень, а ще – безліч унікальних фотографій на згадку.

Цікаво, що між туристами є чимало надзвичайно неординарних.  Нам вдалося зустріти чоловіка, який підкорював Карпати в шотландській спідниці. Можливо, кілт, що є традиційним елементом одягу шотландських горян, цей мандрівник одягнув не випадково і ним хотів підкреслити  свою близькість до природи. Загалом слово «кілт» означає «обгорнений довкола тіла». До речі, зараз на батьківщині чоловічих суконь у повсякденному житті їх мало хто одягає, але на урочистостях (скажімо, на весіллях) вони досі залишаються невід’ємною частиною гардеробу представників сильної статі.

А наш турист у своїй суконьці в клітинку крокував до вершини вільно, впевнено і, очевидно, почувався дуже добре, бо на його обличчі сяяла посмішка.

На дивака дехто задивлявся, але його самого це не хвилювало зовсім. І правильно… як і в що одягатися – його особиста справа.

Далі буде.

Володимир ЗАКАРПАТСЬКИЙ, закарпатська газета «НЕДІЛЯ», ексклюзивно для zakarpatpost.net

One thought on “Чому чоловіки у спідницях розгулюють горами Закарпаття

  • 24.05.2018 at 21:37
    Permalink

    У спідниці легше крокувати по горах, вітер добре провіває там. :))

Comments are closed.