Погода на Закарпатті на сьогодні, 8 липня. Народні передбачення, повір’я

Сьогодні на Закарпатті досить тепла, але хмарна погода. Синоптики обіцяють дощі та грози.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде +15, удень – +25 градусів. Протягом усього дня погода була похмурою. Уночі розпочався дощ, але він припинився ще до ранку, та цього дня опади вас більше не турбуватимуть.

У Хусті та Іршаві – вночі буде +12, удень – +25 градуси. День буде хмарним – з самого ранку небо вкриється хмарами, які протримаються до самого вечора. Без опадів.

У Воловці – +10 уночі і  +21 градуси удень. Протягом усього дня у Воловці буде триматися хмарна погода. Вночі та вранці опадів не очікується. Удень йтиме дрібний дощ, проте ближче до вечора він закінчиться.

У Сваляві – +11 уночі і  +22 градуси удень. Ранок у Сваляві буде похмурим, та хмари займатимуть своє місце під сонцем до самого вечора. Удень, можливо, пройде дрібний дощ, але він закінчиться ще до приходу вечора.

У Тячеві нічна температура становитиме +13, денна – +24 градуси. Вже вранці небо у Тячеві затягнеться хмарами, які так і не зникатимуть до кінця дня. Усю другу половину дня йтиме дощ із грозою.

У Перечині – нічна температура становитиме +16, денна – +25. Протягом усього дня у Перечині буде триматися хмарна погода. Удень, можливо, пройде дощ із грозою, але він закінчиться ще до приходу вечора.

У Великому Березному – вночі +12, удень – +24 градуси. У Великому Березному протягом усього дня небо буде вкрите хмарами. Ніч та ранок пройдуть без опадів. Удень очікується дощ із грозою, який до вечора повинен закінчитися.

У Берегові та Виноградові – вночі – +14, удень – +26. Ранок буде похмурим, та хмари займатимуть своє місце під сонцем до самого вечора. Без опадів.

У Міжгір’ї – уночі  +8, вдень – +22 градуси. Хмари вже з ранку вкриють небо, і похмура погода триматиметься у Міжгір’ї до кінця дня. Вночі та вранці опадів не очікується. Удень йтиме дрібний дощ, проте ближче до вечора він закінчиться.

У Рахові буде уночі +9, вдень температура підніметься до +19 градусів. У Рахові протягом усього дня небо буде вкрите хмарами. Удень піде дрібний дощ, проте ближче до вечора він повинен стихнути.

У цей день вшановується пам’ять святого благовірного князя Петра і княгині Февронії, муромських чудотворців. Святе подружжя прославилось благочестям і милосердям. Петро і Февронія померли в один день і час. Вони – зразок християнського подружжя. Наші пращури помітили, що з цього дня слід очікувати ще сорок спекотних днів.

Народні прикмети на 8 липня

  1. Спекотний день – спека ще 40 днів протримається
  2. Засуха в липні – не чекай грибів до самої осені
  3. Якщо на Петра і Февронію, 8 липня, купець відпрацює пліч-о-пліч з дружиною весь день, то в родині весь рік буде достаток
  4. Миші і свині 8 липня є сіно почали – буде дуже поганий покіс
  5. Якщо розсада добре п’є воду для поливу, значить, у дні сінокосу, за прикметами, буде сухо, і навпаки.

zakarpatpost.net