«Рогатий корінь» врятував бабусю від раку

Імбир – не тільки добре відома рослина в кулінарії, але і в медицині. За вмістом корисних речовин і мікроелементів він подібний до цибулі та часнику. Тому має протимікробну дію, лікує хвороби шлунково-кишкового тракту, знижує тиск і зміцнює стінки кровоносних судин. А ще імбир може забезпечити свіже дихання, достатньо тільки трохи пожувати корінь.

Завдяки великій кількості поживних речовин імбир підвищує імунітет. Тому напередодні сезону застуд радимо приготувати вітамінний напій.

Для цього потрібно буде 300 г кореня імбиру, 150 г меду і 1 лимон. Імбир слід натерти або нарізати на дрібні шматочки, додати сік лимона, перемішати і залити окропом. Коли суміш охолоне, додати мед. Зберігати такий напій потрібно в термосі. Вживати його, додаючи на смак у трав’яний чай.

Своїм досвідом використання імбиру в лікувальних цілях поділилася у листі до газети «ПОРАДИ» Тетяна Лендєл із Мукачева. Наша читачка пише, що в осінньо-зимовий період в її холодильнику завжди знайдеться шматочок кореня. Лікувальний чай, радить пані Тетяна, можна готувати і з свіжого, і з засушеного кореня. Шматочок (розміром приблизно як великий палець) запарюють 300-400 мл окропу, настоюють, потім проціджують і вживають, додаючи за смаком сік лимона соку і мед. Такий чай допомагає при захворюваннях верхніх дихальних шляхів, сухому або вологому кашлі, головному болю, високій температурі та інших симптомах застуди. Також напій ефективно діє на шлунково-кишковий тракт, зокрема його рекомендують вживати вагітним жінкам, які страждають від токсикозу.

Існує також думка, що імбир рятує від раку. Прикладом цього є бабуся з Боснії і Герцеговини. У неї виявили рак ендокринних залоз. Хвороба прогресувала дуже швидко. Жінка відмовилася від хіміотерапії і хірургічного втручання, була лежачою. Якось по телевізору побачила сюжет про властивості імбиру і попросила рідних приготувати їй саморобні ліки, рецепт яких сама і придумала.

Отже, для лікувальної суміші бабуся радить взяти 2 великих кореня імбиру та 0,5 літра меду. Імбир потрібно очистити, нарізати на дрібні шматочки, змішати з медом і скласти в скляну банку. Вона застерігає, що ні в якому разі при приготуванні не можна використовувати металевий посуд (в тому числі і ложку). Суміш слід вживати по 4 чайних ложки щодня.

Як запевняє автор рецепту, їй стало легше вже після перших 3 днів лікування. Бабуся впевнена, що саме імбир з медом і допоміг зберегти їй життя.

Людмила НАЗАРОВА, газета «ПОРАДИ», ексклюзивно для zakarpatpost.net