Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 2 грудня

День на Закарпатті був багатим на події.

Любомир ГЕЛЯС розповів, чому люди їдять гниль та як на Закарпатті ґвалтують корів

Аптеки на кожному кроці, величезна  різноманітність ліків, широкий вибір їжі у супермаркетах, а здорових усе менше. Дивно, чи не так? І це в області, де найкраща екологічна ситуація в державі, де мінеральні джерела чи не в кожному районі.  Закарпатці все частіше починають замислюватись над тим, що в основному харчування є причиною багатьох захворювань і починають змінювати раціон, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Що ж не так у тому, що ми їмо? Які продукти не можна назвати здоровими? У чому причина більшості захворювань? Чи справді температура і нежить – сигнали для того, щоб приймати антибіотики?

Про це та інше у прес-центрі газети «Неділя Закарпатські новини» під час наших «Недільних бесід» ми говорили з ужгородським актором, який займається оздоровчими практиками Любомиром ГЕЛЯСОМ.

Як баба Анця хотіла головнов топ-жонов області стати.

Принесла баба Анця дідові вечерю, поставила на стіл, а він газету читає і не думає їсти.

«Діду, што там у новинці такоє файноє пише, што ти даже голубці не видиш перед собов», – спитала у нього.

«Йой, Анцьо! Даже си не представляш. Туй у «Неділі Закарпатських новинах» пише, ож новий ТОП чинят».

«А што ото, діду? Чулам, што кой на жоні файно юпка сидит, каже тіп-топ. А просто ТОП – ото штось із цурря?» – зацікавилася стара.

«Но ти, бабо, тупа ги папуча! – росміявся дід. – Пак ото журнал такий про самих успішних люди, што їх челядь упознає. Так ся й називат «Впливові люди Закарпаття»!

На сайті Ужгородської міської ради 25 листопада зареєстровано петицію “Про зміну місця розташування пам`ятника жертвам Голодоморів та відповідність умовам конкурсу” (проголосувати можна, натиснувши на це посилання).

Як раніше писав zakarpatpost.net, автором петиції виступила Сташина-Неймет Марина Володимирівна. Вона опублікувала її одразу через через кілька днів після появи в Ужгороді пам’ятника, що викликав неабиякий резонанс.

Наразі петиція набрала вже 208 із 250 необхідних голосів. До кінця збору підписів залишилось

Сайт zakarpatpost.net та газета «Неділя Закарпатські новини» першими на Закарпатті виступили проти того, що  пам’ятнику з нагоди трагічних подій не місце в центральній історичній частині Ужгорода.

Після встановлення «Свічі пам’яті», яка викликала величезну хвилю обурень серед ужгородців через зовнішній вигляд питання стало ще більш актуальним.

Напередодні Різдва в Мукачеві сталося страшне вбивство, про яке говорили не лише на Закарпатті. Тривожна звістка про те, що 26-річного хлопець зарізав 27-річний суперника, облетіла всю Україну.

5 січня о 23 годині 46 хвилин, перебуваючи в під’їзді п’ятиповерхового будинку, на сходовому майданчику другого на ґрунті ревнощів Микола, нанісши 21 ножове поранення, убив свого знайомого Михайла Глебу. Єдиний син помирав на руках у матері, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Едгар Бішко чекав його на сходах, там і наніс йому більшість поранень. Він гнівався через те, що колишня дівчина Віка почала зустрічатися з Михайлом.

На Закарпатті відкривається резиденція святого Миколая. Знаходитиметься вона в Джублику. Про це йдеться на сторінці монастиря.

“Починаючи від свята Введення в Храм Пречистої Діви Марії в Джублику відкривається будинок Святого Миколая.
Від 5-го грудня, ми очікуємо на Ваші листи, побажання та прохання до Святого Миколая”, – йдеться у дописі.

“01.12.2018 о 10:11 на ПЗЧ ДПРЧ-6 м. Виноградів від чергового ВП ГУ НП в Закарпатській області поступило повідомлення про виявлення  тіл чоловічої та жіночої статі 1955 та 1959 р.н. в приватному житловому будинку за адресою: Виноградівський район, с. Пушкіно,  вул. Пушкіна. Причина смерті встановлюється”, – повідолмили в УДНС в Закарпатській області.

У християн західного обряду Закарпаття  розпочалися приготування до Різдва.

Слід зазначити, що Адвент походить від латинського слова “adventus”, що означає «прихід, пришестя». Спочатку  слово вживалося як саме свято Різдва, а  пізніше почало означати час перед Христовим Різдвом.

Перший день Адвента визначається як четверта неділя до Різдва. Залежно від року цей день випадає на період з 27 листопада по 3 грудня.

Найвідомішою традицією Адвента  є вінок. Зазвичай він робиться з ялинових гілок, сплетених в коло, в які вкріплено чотири свічки, кожна з яких має свій символічний духовний сенс.

zakarpatpost.net