Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 13 грудня

День на Закарпатті був багатим на події.

Унікальний журнал назвав сотню найбільш успішних закарпатців 

Зазвичай газета «Неділя Закарпатські новини»знайомить читачів із успішними людьми, які мають чим поділитися з іншими, які відомі серед закарпатців і які прославляють наш край далеко за його межами. Саме так і з’явилася ідея зробити рубрику «Я#Успіх» , пише газета «Неділя Закарпатські новини».

У нас справді багата на таланти область. Ми маємо чимало дійсно унікальних постатей у всіх галузях – цікавих, яскравих особистостей, якими можемо пишатися.

Однак цього разу мова піде не про успішних людей, а про успішний проект. А саме про спецпроект газети «Неділя Закарпатські новини» «Впливові люди Закарпаття. ТОП-100», який є шалено популярним на Закарпатті.

Безпритульні собаки – давня проблема Ужгорода. Притулку, що є у місті на всіх безхатченків не вистачає. Тому волонтери періодично проводять стерилізацію чотирилапих, багатьом знаходять нових господарів.

Але проблема в тому, що тварин весь час кидають напризволяще, тож кількість нещасних постійно зростає.

Вони самотужки рятуються від голоду, голоду, спеки, дощу, шукають собі їжу біля сміттєвих контейнерів. А часом чуйні мешканці міста підгодовують їх, прилаштовують їм біля будинків якісь укриття.

Ось і днями журналіст газети «Неділя Закарпатські новини» зустрів давнього знайомого – чорного собаку, який у найбільшу спеку купається в Ужі, а зараз закопався в опале листя, яке намели на набережній прибиральники. Там він безтурботно лежав і спостерігав за перехожими. Собака дуже лагідний і допитливий. Часом його можна помітити з іншим – чорно-білим хвостатим другом.

Чи багато закарпатців хворіють на сифіліс? Про це у прес-центрі газети «Неділя Закарпатські новини» ми говорили з лікарем-дерматовенерологом Ольгою Туряницею.

– Ольго Арсентіївно, зараз багато говориться про те, що на Закарпатті багато сифілісу, особливо після повідомлення у ЗМІ про аномально велику кількість захворювань у Словаччині. Чи правда це? Які симптоми цієї хвороби, чи є вона виліковною? Розкажіть детальніше про недугу, якою хворіли такі відомі особистості, як Фредерік Шопен, Генріх Гейне, Шарль Бодлер, Фрідріх Ніцше. Чи можна заразитися сифілісом у басейні?

– Сифіліс – це статева інфекція, що передається або під час інтимної близькості або від матері дитині.

Багато хто панічно боїться відвідувати басейни та різні водойми закритого типу, бо нерідко кажуть, що там можна підчепити різні венеричні хвороби, в тому числі і сифіліс. Але наголошу, що в басейні сифілісом майже неможливо заразитися. Аби відбулося зараження, існує ряд інших чинників. У нас була дуже велика кількість сифілісу в 90-х роках, після розпаду Радянського Союзу. Зараз кількість інфікованих суттєво знизилася, катастрофи ніякої немає.

На Закарпатті жив монах, що лікував молитвами. Навіть зараз його мощі зцілюють
Та все ж про хворобу треба знати, а секс повинен бути захищеним.

ogoloshennya.net – закарпатський сайт оголошень та реклами.

На сайті можна безкоштовно подати оголошення про продаж весільних атрибутів, одягу, знайти до свята ведучого, оператора, ді-джея, музикантів, фотографа, стиліста, візажиста, майстра манікюру. Також можна продати весільну сукню, знайти авто для весільного кортежу, підібрати залу для проведення урочистої події.

На сайті ogoloshennya.net щодня з’являються нові оголошення на різноманітну тематику, які переглядають користувачі з усієї України, а також із країн Європейського Союзу та США.

Отже, якщо ви збираєтесь одружуватись, знаходьте все для весілля  на сайті ogoloshennya.net.

Подавайте оголошення і насолоджуйтесь успішним результатом.

Подати оголошення легко і просто.

Також ви можете замовити рекламу на сайті ogoloshennya.net.

Детальна інформація за тел.: (050) 222-50-50, або (067) 666-90-90.

Нещодавно zakarpatpost.net писав про те, що журналіст газети «Неділя Закарпатські новини» вирушив на пошуки полуниці.

Тоді улюблену ягоду не вдалося знайти ні в Ужгороді, ні в Мукачеві, ні у Хусті. Тому ми поїхали далі… і знайшли.

У одному з супермаркетів Львова полуницю продавали майже по 600 гривень за кілограм.

А сьогодні нам вдалося відшукати смачну закарпатську полуницю на ринку «Білочка» в Ужгороді.

Її продавали по 350 гривень за кілограм.

Смачна, соковита і солодка ягода майже така ж на смак, як літня. Звісно, не настільки налита сонцем, адже як-не-як на календарі майже кінець грудня, але все одно червоні вітаміни дуже смачні.

Тому хто хоче придбати шматочок літа до новорічного столу, поспішайте, поки свіжа полуниця ще є.

 Обурені мешканці села Нижня Апша, що на Тячівщині, блокували Хустський районний суд.

За заявою процесуального прокурора, колегією суддів Хустського районного суду, щойно виключено із ухвали від 12 грудня 2018 р. можливість внесення застави стосовно школяра з с. Нижня Апша, який обвинувачується в умисному вбивстві семикласника.

Наразі, відповідно до ст. 379 КК України, судом прийнято ухвалу про виправлення допущеної описки в ухвалі від 12 грудня 2018 року, згідно якої, стосовно обвинуваченого застосовується виключно запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. 15-річний мешканець с.Нижня Апша, Тячівського району обвинувачується в тому, що 14 березня 2018 р., в ході сварки з товаришем, завдав останньому множинні колото – різані рани, від яких той помер на місці.

Його дії кваліфіковані за ч.1 ст. 115 КК України – умисне вбивство.

Згідно санкції даної статті, йому загрожує покарання від семи до п’ятнадцяти років позбавлення волі.

В Ужгороді у відділі субсидій чоловікові стало погано. Свідком інциденту став журналіст газети «Неділя Закарпатські новини».

У коридорі була велика черга. Між людьми був дідусь років 80.

Раптом йому стало погано, він почав задихатися.

Люди запропонували йому ліки, хотіли викликати лікарів, але чоловік відмовився.

На допомогу прийшли і самі працівники відділу субсидій, вони пропонували ужгородцю «Валідол».

Однак єдине, що хотілося дідусю, потрапити на свіже повітря. Тож люди допомогли йому спуститися з другого поверху на вулицю.

Трохи оговтавшись, чоловік пішов додому.

Утім страху навів він на людей чимало.

Дай Бог, аби з ним усе було гаразд!

Які квартири найчастіше купують в Ужгороді.

Про це у прес-центрі газети «Неділя Закарпатські новини» газеті «Закарпатські оголошення» розповіла ріелтор з Ужгорода Беата Мендел.

– Що можете сказати про квартири. Які користуються найбільшим попитом, на скільки кімнат?

– Одно-двокімнатні. Як правило, три-чотирикімнатні і дорожчі самі по собі, і в утриманні.

– А великі квартири чи хочуть купувати ужгородці?

– Квартири площею від 100 і більше квадратних метрів, якщо мова йде про новобудови, дуже важко продати. Вони не є бюджетним варіантом. А насправді бюджетне житло, що коштує до 30 тисяч доларів, є найбільш затребуваним. Такі гроші люди можуть ще заробити. Зараз кредитні програми зупинилися, ми пережили кризу, тепер люди заробили на заробітках – вислали гроші дітям, а ті купують собі квартиру. Або, скажімо, батьки рахують, скільки потрібно платити студентові за оренду житла, і думають, що може краще купити квартиру. До речі, завдяки іноземним студентам ціни на оренду зараз піднялися.  Для них ті 100 доларів не є великими грошима. Але, враховуючи наші середні зарплати, це дорого, бо зняти дешевше, ніж за 4 тисячі гривень, квартиру неможливо. Тому оренда зараз дуже в попиті, люди вкладають у це гроші.

Хочете продати чи купити будинок чи квартиру? Знаходьте покупців чи омріяну нерухомість на сайті ogoloshennya.net.

Подавайте оголошення і насолоджуйтесь успішним результатом.

Подати оголошення легко і просто.

Також ви можете замовити рекламу на сайті ogoloshennya.net.

Детальна інформація за тел.: (050) 222-50-50, або (067) 666-90-90.

zakarpatpost.net