АНОНС. Батьки хотіли навести порчу на хлопця, а втратили власну доньку

Ко пуд кого ямку копле, сам до неї лопне

Обкладинка свіжого номера газети «Неділя Закарпатські новини»

Цей випадок трапився в Перечинському районі у 60-х роках. Тоді ще в селах багато хто жив думкою, що вибирати дітям партнерів повинні батьки. Звісно, як дівчатам, так і хлопцям це не завжди подобалося, кров грала у венах і молодь закохувалася зовсім не в тих, хто був до душі матерям. Саме жінки найчастіше руйнували долі власних дітей, хоча хто, як не вони, повинні були розуміти, як то жити і лягати в ліжко щоночі з нелюбим чоловіком, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Та все ж традиція передавалася із покоління в покоління і протистояти натиску дорослих наважувалися далеко не всі.

Так трапилося і в родині Марії Ковач.

Мала вона доньку на виданні. Дівчина була гарною, працьовитою, що в селі дуже цінувалося. Але головне – родина була заможною і Оксана була єдиною дитиною. Чоловік Марії займав партійну посаду. А сама жінка ніде не працювала. І хоч радянська влада всіляко заперечувала як релігію, так і магію, Марія часто ходила до ворожок. Дуже вже їй хотілося знати, що чекає на неї та її рідних у майбутньому. І якось одна босорканя наворожила їй велику трагедію через кохання дочки. Спочатку жінка не повірила, а далі почала контролювати кожен крок Оксани.

Коли вона вчилась в університеті в Ужгороді, нерідко їздила до неї без попередження. Звісно, дівчині це не подобалося, але вдіяти вона нічого не могла.

Разом із нею вчився хлопець із сусіднього села Дмитро. Обоє на медичному. Між ними ще на першому курсі спалахнуло пристрасне кохання, однак два роки пара ховалася. Але врешті-решт мати довідалася, що в Оксани хтось є, і влаштувала їй великий скандал. Як вона лише не називала хлопця… і ковдошом, і голодригошом, і бітангом.

Що ж відбувалося далі?

Про це та багато-багато іншого читайте у свіжому номері газети «Неділя Закарпатські новини».

Купуйте свіжий номер газети «Неділя Закарпатські новини» у кіосках або передплачуйте на своїй пошті!

У продажу із 8 лютого.

zakarpatpost.net