Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 12 лютого

День на Закарпатті був багатим на події.

За лечіні хвилини Ужгород засипало снігом.

Зима повернулася на Закарпаття, а так хотілося вже весни і тепла.

У деяких районах вже навіть розквітли підсніжники і користувачі виставляли світлини в соцмережах.

А журналіст газети «Неділя Закарпатські новини» зробив фото засніженого Ужгорода.

Саме таким є зараз нічне місто.

Нещодавно zakarpatpost.net писав про дерев’яні виделки.

А зараз журналісту газети «Неділя Закарпатські новини» вдалося знайти ще й дерев’яні ложки.

Також у Києві в ЦУМі.

Екологічні дерев’яні столові прибори стають все більш затребуваними. Вони розглядаються не тільки як гарний етнічний дизайн кухні, але й як корисні речі для будь-якої людини, яка цінує своє здоров’я і піклується про екологію.

Загалом дерев’яний посуд для наших предків був звичним і вони жили до більше ніж сотні років, були до кінця днів повними сил та бадьорими.

До дня Святого Валентина зараз усі намагаються здивувати покупців найрізномантішими цікавинками.

А чого не зроблять молоді та закохані. Вони готові порадувати партнерів будь-чим, аби тільки було приємно.

Журналіст газети «Неділя Закарпатські новини» знайшов у Києві справді ексклюзивні речі. Деякі з них навіть із квітів. Наприклад, трояндові ведмедики, своєрідні символи Закарпаття та любові.

Продають їх у квіткових магазинах. Вони дійсно дивовижні. Зроблені з білих та червоних троянд.

Коштує таке диво 1500 гривень.

Звичайно, ціна не мала, але така краса таких грошей варта.

11 лютого піротехніки Аварійно-рятувального загону спецпризначення вилучили та знищили мінометну міну калібром 82 мм часів Другої світової війни. На небезпечну знахідку натрапила мешканка Ужгорода, яка прогулюючись повз дериваційний канал на вул. Канальній побачила на березі підозрілий металевий предмет. Про це вона негайно повідомила рятувальників за номером 101.Про це повідомляє У ДСНС України у Закарпатській області.

З огляду на це, закарпатські рятувальники звертаються до громадян з проханням дотримуватись правил поведінки під час виявлення вибухонебезпечних предметів: у жодному разі не можна наближатися до підозрілого предмета, торкатися знахідок власноруч і дозволяти це робити іншим; про знайдені підозрілі предмети слід негайно повідомити в компетентні органи за номерами 101 або 102, або ж сповістити в орган місцевого самоврядування та огородити місце його виявлення.

Трагедія в селі Шаланки Виноградівського району сталася у жовтні 2016 року, однак суд крапку у справі поставив лише цими днями, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Конфлікти між Марією та Юрієм бували й раніше (із етичних міркувань імена замінено). Коли 62-річний чоловік випивав, ставав агресивним. Але того разу, як кажуть очевидці, п’яним він не був.

11 жовтня о 23 годині, Марія, хоч уже й не проживала спільно з Юрієм, прийшла до нього, аби з’ясувати стосунки, оскільки ревнувала його до колеги. У хаті між ними виникла суперечка. Тож жінка вдарила його тричі кулаком у обличчя. Аби захиститися від розлюченої Марії, Юрій схопив дерев’яний стілець, витягнув його перед собою. Однак жінка вихопила його в нього і почала ним гамселити чоловіка. Найбільше дісталося йому по голові. Він втратив рівновагу та впав на підлогу.

Сьогодні більш ніж двом третинам корів видаляють роги. Або ж вони не мають їх за генетичними показниками. Захисники тварин вважають, що видалення рогів прирівнюється до жорстокого поводження. Саме тому в Швейцарії пройшов референдум за збереження рогів коровам. А новина з Європи зацікавила і селян з України, пише популярна на Закарпатті газета «Господарські поради».

Ініціював референдум  у Швейцарії фермер Армін Капаул. Він вважає, що корови повинні залишатися такими, як є – рогатими. До того ж, за його словами, саме роги допомагають тваринам контролювати та підтримувати необхідну температуру тіла: «Ми маємо поважати корів такими, якими вони є. Залиште їм роги. Коли ви дивитесь на них – вони тримають голову високо і гордо. Якщо ж у них забрати роги, їм стає сумно», – розповів чоловік.

У вікно поїзда Київ-Рахів кинули камінь. Про подію у сорцмережі написав користувач Валерій Кравчук. За його словами, цієї ночі, у потязі “Київ-Рахів”, 357К, невідомі розбили скло.

“Порізані руки уламками скла, пасажири тепер їдуть у тамбурі, у купе гуляє вітер…” – наголосив він.

Щаслива в сім’ї жінка і успішна реалізована в житті особистість. Чи сумісними є ці поняття?

Жінка – це і мати, яка передає дітям свої зання та спрямовує їх у правильнее русло, і охоронець родини, яка підтримує близьких, і творець клімату в сім’ї, що заряджає оточуючих своєю енергетикою. Жінка – це часто натхненник та генератор ідей для чоловіка.

Утім для багатьох представниць прекрасної половини головним є лише затишок сімейного гнізда, але й можливість самоутвердитись у житті, стати фінансово незалежною.

І таких жінок на Закарпатті багато!

Тож уже втретє газета «Неділя Закарпатські новини» готує унікальний проект про найбільш відомих представниць прекрасної половини  нашого краю «Успішні жінки Закарпаття».

Сміття в Ужгороді – питання не нове. Воно актуальне давно і у всі часи. Скільки лише різного непотребу скидають в Уж як мешканці Великоберезнянського, Перечинського та Ужгородського районів, скільки пластику пливе до сусідів-словаків.

Крім того, у самому місті теж нерідко кидають сміття прямо біля смітників, посеред вулиць і площ.

На жаль, за це в нас не штрафують.

Цими днями журналіст газети “Неділя Закарпатські новини” знайшов на вулиці Романа Шухевича (колишня Лавріщева) ціле сміттєве море. І це при тому, що сміття там вивозиться, сміттєві контейнери є.

Більше того, хтось там викинув навіть маленьке цуценя.

zakarpatpost.net