ІнАУ пропонує інтернет-спільноті зробити Інтернет безпечнішим

9 лютого в Україні проходить День безпечного Інтернету.

Кампанія проходить в підтримку Європейського Дня безпечного Інтернету та покликана привернути увагу суспільства до цієї проблеми, розповісти батькам про ті ризики, на які можуть натрапити діти та підлітки в Інтернеті, та як захистити себе від цих ризиків. Інтернет Асоціація України (ІнАУ) підтримує дану ініціативу, та пропонує всім небайдужим приєднатися до очищення українського сегменту Інтернет від насильства.

Українській інтернет-спільноті пропонується взяти участь у подальшому розвитку проекту Skarga.ua та зробити свій внесок в очищення мережі Інтернет від насильства. ІнАУ пропонує власникам сайтів розмістити на своїх ресурсах банер проекту Skarga.ua, який можна отримати на сайті ІнАУ в розділі «фотогалерея».

Назви установ, підприємств або імена осіб, котрі підтримають дану ініціативу, будуть занесені на спеціальну сторінку проекту Skarga.ua з посиланням на їх сайти.

Довідка

Проект Skarga.ua розроблено на виконання рекомендацій Резолюції круглого столу «Шляхи консолідації громадських та державних органів у подоланні негативних явищ у розвитку наповнення українського сегменту Інтернету», який відбувся 17 грудня 2008 р.

Зайшовши на ресурс Skarga.ua, користувач у спеціальному полі повинен вказати URL (адресу веб-сторінки), де, на його думку, міститься незаконний контент, вибрати одне з чотирьох видів порушення (порнографія за участю неповнолітніх, прояви расової та національної нетерпимості, прояви тероризму, заклики до повалення конституційного ладу) та за бажанням вказати контактний e-mail і написати текстове повідомлення.

При досягненні по одному URL порогової кількості скарг автоматично формується інформаційний лист, який надсилається на відповідний e-mail провайдера з бази Європейського Мережевого Координаційного Центру (RIPE). При цьому провайдер може вжити стосовно порушника відповідних заходів з метою усунення незаконного контенту в рамках існуючого законодавства.

На думку членів Інтернет Асоціації, тільки спільні зусилля громадськості та бізнесу є єдиним ефективним механізмом викорінення проявів насилля в українському сегменті Інтернету, і в цьому сенсі проект Skarga.ua має великий практичний потенціал.

tsn.ua