Кирил прибув помолитися за український народ і Януковича

Предстоятель Російської православної церкви патріарх КИРИЛ прибув до України для того, щоб помолитися за український народ напередодні великого православного свята – Собору всіх преподобних Києво-Печерських, який відзначається в неділю, 28 лютого.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Патріарх Московський і всієї Русі заявив журналістам в аеропорту «Бориспіль» після прильоту.

«Помолитися за Україну дуже важливо в ці дні. Помолитися за обраного Президента. Ми будемо просити Господа, щоб він преклонив милість до цієї землі, яка несе на собі великий знак Божого помазання, що був покладений на неї і на цей народ через київських князів. Київ – мати міст руських, початок російського православ`я. Земля українська, яка пройшла через непрості роки, сьогодні за молитвами святих Києво-Печерських знаходить можливість подолати ті проблеми, які стоять перед країною. І церква, і молитва їй допоможуть у цьому », – сказав глава РПЦ.

Як додав у коментарі кореспонденту УНІАН заступник керівника прес-служби патріарха Олександр ВОЛКОВ, патріарх КИРИЛ прибув до України на особисте запрошення новообраного Президента України Віктора ЯНУКОВИЧА для участі в урочистостях, присвячених інавгурації.

unian.ua