Янукович виконав ще одну обіцянку – знизив свою зарплату

Президент Віктор Янукович виконав оприлюднену в день інавгурації обіцянку та знизив собі зарплату на 50%. Утримання чиновників, які працюють в Адміністрації президента і місцевих адміністраціях, знижено на 20%.

Отримані від зниження гроші глава держави доручив направити на підвищення соцстандартів в Україні. Про це йдеться в президентському указі “Про заходи щодо забезпечення скорочення видатків державного бюджету України”, підписаному 4 березня.

Документом Янукович постановив Кабінету міністрів невідкладно вирішити в установленому порядку питання щодо скорочення заробітної плати президента на 50%, а також передбачити при доопрацюванні законопроекту про державний бюджет-2010 відповідне скорочення видатків на забезпечення діяльності глави держави.

Також указом передбачено скорочення на 20% порівняно з видатками, визначеними на відповідні цілі у державному бюджеті на 2009 рік, видатків на забезпечення діяльності консультативних, дорадчих та інших допоміжних органів і служб, створених президентом для здійснення своїх повноважень, місцевих державних адміністрацій.

Отримані в результаті скорочення кошти Янукович розпорядився направити на виконання закону України “Про встановлення прожиткового мінімуму та мінімальної заробітної плати”.

Нагадаємо, в день інавгурації Януковича, 25 лютого, заступник глави його Адміністрації Ганна Герман заявляла, що президент уріже свою зарплату на 50%. Крім того, планувалося 20-відсоткове скорочення штату Адмінстрації глави держави та місцевих адміністрацій.

Крім того, Янукович вже доручив уряду негайно забезпечити виконання закону про підвищення соцстандартів, прожиткового мінімуму та мінімальних зарплат, в Україні.

Перед цим Янукович заявляв, що вже виконав кілька передвиборчих обіцянок, зокрема підписав закон про боротьбу з бідністю.

tsn.ua