Яценюк сказав, коли піде в опозицію

У парламенті має бути створена легітимна коаліція.

Про це заявив депутат від НУНС Арсеній Яценюк в ефірі одного з українських телеканалів..

“Якщо президент почне свою каденцію з нелегітимних кроків – це підірве довіру до влади і в середині України, і назовні”, – вважає він.

“Парламент зараз на це штовхають, адже самим солодким видається самий короткий і легкий шлях: давайте швиденько зберемо депутатів, щось комусь там пообіцяємо…але сформуємо цю коаліцію. Я називаю цю коаліцію “мертвих душ”, – заявив депутат.

“Нам непотрібна коаліція “мертвих душ”. Вона розвалиться рівно через декілька місяців, коли треба буде приймати рішення. А рішення зовсім непопулярні”, – наголосив Яценюк.

За його словами, “БЮТ та інші політичні сили тільки й очікують на так звану нелегітимність, щоб заблокувати парламент і знову отримувати бали”. “Ми знову увійдемо в ще одну хвилю політичної кризи. Всі тільки на низькому старті”, – зазначив депутат.

“Дайте можливість це зробити і ми знову будемо блокувати парламент, бити себе в груди і казати, які вони великі українці. Вони великі українці до того моменту, доки крісло під одним місцем знаходиться”, – заявив Яценюк.

“Прийняття легітимної коаліції – це базове завдання, щоб працював парламент, щоб опозиція займалися своєю справою”, – наголосив він.

Як відомо, раніше Верховна Рада внесла в першому читанні запропоновані регіоналами зміни до регламенту, які дозволяють формувати коаліцію з окремих депутатів.

Водночас представники БЮТ і частина НУНС назвали ці зміни незаконними і порушенням Конституції, оскільки згідно з Основним законом коаліцію формують фракції.

tsn.ua