Грабіжника видали плями крові на його дублянці

Під ранок у центральну  міську клінічну  лікарню Ужгорода  з непроникаючим ножовим пораненням  лівого плеча, спини та черевної порожнини доставили працівницю одного з Інтернет-клубів міста, 48-річну Марію. На щастя, травми  виявилися неглибокими. Медики зателефонували у міліцію і повідомили про пацієнтку.

Невдовзі з потерпілою розмовляли співробітники ужгородської міліції. Жінка розповіла,  що  уночі в Інтернет-клуб зайшов якийсь  чоловік у масці  та  в  рукавицях і став  вимагати  у неї  гроші.  Нічний «гість» розмахував ножем, але Марія виявилася не з лякливих. Категорично відмовивши вимагачу, вона попросила його  покинути заклад. Така відповідь  розлютила молодика, і він  накинувся на Марію, кілька разів ударивши  її ножем у спину та  живіт… Далі вирвав у жінки  светр і рвонув  до виходу.

Потерпіла стверджувала:  відвідувач був надто схожий на її знайомого  Валерія. Цей чоловік ще на початку тижня заходив до неї на роботу і  просив  гроші для свого товариша. Тоді Марія відмовила, зауваживши, що   гроші —  не її власні, а фірми.

Цього типа правоохоронці знали, наче облупленого. 25 років Валерій провів у місцях не вельми віддалених. Після чергової  відсидки ужгородець довго на волі не затримувався. В активі молодика —  «букет» злодіянь: розбій, пограбунки, крадіжки.  Отож співробітники міліції почали розшукувати саме цього  Валерія. Пошуки тривали кілька днів. Згодом проведені відпрацювання дали бажаний результат.

Підозрюваного виявили, коли той прямував у бік  вокзалу. Там його й  вирішили затримати. Побачивши працівників міліції, Валерій намагався втекти,  навіть чинив злісний опір  оперативникам, але правоохоронці  швидко  скрутили зухвальця.

Про причетність Валерія до нападу на працівницю Інтернет-кафе свідчили плями крові на його дублянці. Тож йому нічого не залишалося, як зізнатися у скоєнні злочину. За цим фактом порушено кримінальну справу, розпочато слідство. Як повідомили оперативники, за скоєння розбійного нападу зловмиснику «світить» до 12 років позбавлення волі.

zak-umvs.gov.ua